13:19 04.05.2017

НАБУ звернулося до іноземних партнерів із запитом про розшук і затримання Онищенка

2 хв читати
НАБУ звернулося до іноземних партнерів із запитом про розшук і затримання Онищенка

Рішення Інтерполу про відмову в оголошенні в міжнародний розшук народного депутата Олександра Онищенка не забороняє НАБУ співпрацювати з компетентними органами інших країн в контексті розшуку, затримання і можливої екстрадиції парламентаря в Україні. Бюро вже звернулося до іноземних партнерів з відповідними запитами.

"Зараз Бюро співпрацює з низкою іноземних партнерів. Володіючи інформацією про можливе перебування Олександра Онищенка на території деяких країн, НАБУ звернулося до них з відповідними запитами. Докладніша інформація поки що не розголошується з огляду на таємницю досудового розслідування", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому в четвер на сторінці НАБУ в соцмережі Фейсбук.

У цьому контексті в Бюро нагадали, що Україна як учасник Європейської конвенції про видачу має право звертатися з відповідним пакетом документів до інших держав щодо розшуку, затримання і розгляду питання про екстрадицію розшукуваної особи, якщо слідству відомо, що вона перебуває на території цієї держави.

При цьому, коментуючи ухвалене Комісією з контролю за файлами Інтерполу на 99 сесії рішення по О.Онищенко, в НАБУ зазначили, що якби Інтерпол ухвалив інше рішення і оголосив парламентаря в розшук, це "технічно дало би змогу швидше затримати підозрюваного".

Як повідомлялося 3 травня інтернет-видання "Українська правда" з посиланням на прес-секретаря Нацполіції України Ярослава Тракала повідомило, що Інтерпол відмовився оголошувати в розшук депутата Верховної Ради України Олександра Онищенка, який підозрюється в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу.

О.Онищенко підозрюється в організації схеми з розкрадання коштів під час видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн. Його підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191 ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 205, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 209, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 364-1, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України.

В СБУ заявили також про початок досудового слідства щодо О.Онищенка за ознаками державної зради.

Верховна Рада надала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання і арешт 5 липня 2016 року. Однак напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, О.Онищенко полишив територію держави. Він був оголошений в національний розшук 8 серпня 2016 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ГУР про навчання РФ: Ядерний шантаж - стабільна практика режиму Путіна

Унаслідок нічних авіаударів по Золочеву Харківської області постраждали три людини - прокуратура

У Голосіївському районі Києва знайдено російську ракету Х-69, її бойову частину знешкоджено

ППО збила ракету над Дніпропетровщиною - голова області

Кулеба: Якщо ми хочемо зберегти мир у Європі, ми маємо перейти до європейської економіки й промисловості воєнного часу

Найближчі дні в Україні будуть теплими, вночі в середу місцями заморозки

Боррель зазначає, що українські компанії мають виробляти більше озброєння в Україні за підтримки європейських

Реєстрація для участі у вступних іспитах до магістратури стартує 7 травня і триватиме до 29 травня

В Україні без світла майже 500 населених пунктів - "Укренерго"

Понад 400 тис. споживачів одночасно залишалися без світла на Сумщині через нічний удар РФ - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА