16:48 01.03.2017

Рішення про повторний вогонь українських військових у зоні АТО приймають командири

2 хв читати

Начальник Генерального штабу – головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко наголошує, що українські військові в зоні проведення антитерористичної операції у разі загрози можуть відкривати вогонь у відповідь на обстріл бойовиків, відповідне рішення приймають командири.

"Позиція була, є і залишається: рішення про повторний вогонь приймають командири. Командир відділення у разі загрози йогу життю або його підлеглим на конкретній посаді - чи то обстріл, чи то загроза висунення якогось підрозділу до цього посту - має право відкривати вогонь зі зброї, яка є в його підрозділу", - пояснив В. Муженко у коментарі інтернет-виданню "Українська правда".

Він додав: "Те ж стосується командира взводу, командира роти, а також комбата. У нього вже є в розпорядженні міномети, але вони перебувають в місцях відведення і тут відповідальність приймає старший начальник. Але з тієї зброї, якеа не підлягає відвіденню, він має право давати вогонь".

На уточнювальне запитання, чи стосується це лише зброї, не забороненої Мінськими угодами, В. Муженко відповів: "Якщо застосовується зброя, заборонена Мінськими угодами, ми вправі давати адекватну відповідь".

Начальник Генштабу також роз'яснив: "Прописана певна процедура, за якою командир бригади має повідомляти українській стороні СЦКК, а вона – росіянам і ОБСЄ про те, що ведеться такий вогонь, і ми застосовуємо вогонь у відповідь. Якщо є необхідність, то командир застосовує зброю і паралельно повідомляє, що є факт застосування такої зброї, тому що була така необхідність".

Розповідаючи про загострення ситуації на Донбасі, він висловив думку, що це – реакція бойовиків на Авдіївку, "на поразку, якої вони зазнали". "Вони посилюють обстріли, щоб стабілізувати свій психологічний стан. Агресія до місії ОБСЄ також цим пояснюється", - вважає В. Муженко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

Війська РФ хочуть наблизитися до Харкова в межах досяжності ствольної артилерії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА