12:18 31.01.2017

Для фундаментальних досліджень фінансування науки в Україні має бути мінімум 0,3% ВВП – Гриневич

1 хв читати
Для фундаментальних досліджень фінансування науки в Україні має бути мінімум 0,3% ВВП – Гриневич

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич заявляє, що для роботи над фундаментальними дослідженнями і щоб уникнути скорочення сектора науки, її фінансування має становити щонайменше 0,3% ВВП.

"Сьогодні державне фінансування науки 0,18% ВВП. Для того, щоб наука могла починати працювати над фундаментальними дослідженнями і не скорочувати критично цей сектор, вона повинна мати фінансування держави як мінімум на рівні 0,3% ВВП", - сказала вона під час круглого столу на тему "Пріоритетні напрями діяльності у сфері освіти і науки" в рамках обговорення проекту Середньострокового плану пріоритетних дій уряду до 2020 року у вівторок у Києві.

Міністр зазначила, що незалежний міжнародний аудит сфери науки в Україні підтвердили - фінансування науки критично мале.

Л. Гриневич також наголосила на важливості підвищення якості освіти в Україні і висловила подив, що Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти має код Класифікатора видів економічної діяльності, який дає йому право на ведення комерційної діяльності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА