14:00 07.12.2016

Прем'єр заявив про провал конкурсу з продажу ОПЗ

3 хв читати
Прем'єр заявив про провал конкурсу з продажу ОПЗ

Невдалий повторний конкурс із продажу 99,567% акцій ПАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ) продемонстрував нездатність Фонду держмайна (ФДМ) в його нинішньому стані і за нинішнього керівництва ефективно здійснювати приватизацію, заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Останній конкурс із приватизації ОПЗ показав, що інституція (ФДМ - ІФ) просто абсолютно нездатна ефективно провести приватизацію, нездатна управляти державним майном", - сказав він на засіданні уряду в Києві в середу.

"Я б позвільняв усіх, хто управляє Фондом держмайна України. Якби це були мої повноваження, всі були б уже звільнені", - заявив В.Гройсман.

У свою чергу прес-служба ФДМ підтвердила, що на конкурс із приватизації ОПЗ не надійшло жодної заявки.

"Заяви на участь у конкурсі від потенційних інвесторів не надійшли, хоча зацікавленість у підприємстві виявили близько десяти потенційних покупців. Чотири потенційні покупці, більшість з яких - іноземці, надіслали листи про намір купити акції ОПЗ, підписали угоди про конфіденційність із ФДМ, готували пакет необхідних документів, проте заяви для участі в конкурсі не подали", - йдеться в повідомленні, поширеному прес-службою ФДМ.

Як повідомлялося, ФДМ усупереч заведеній традиції затягує оголошення підсумків прийому заявок на участь у конкурсі з продажу 99,567% ПАТ "ОПЗ", термін подання яких закінчився 6 грудня. Водночас, згідно з даними першого заступника голови правління ОПЗ Миколи Щурикова, заявок немає.

Про бажання купити ОПЗ заявляли група DCH харківського бізнесмена Олександра Ярославського, ПрАТ "Укрнафтобуріння" Ігоря Коломойського та Віталія Хомутинніка, IBE Trade Corp (США) та Amjad Investments (ОАЕ).

Проте перед завершенням терміну прийому заявок DCH О.Ярославського повідомила про рішення відмовитися від участі в конкурсі на умовах, запропонованих Фондом держмайна. Згідно із заявою групи, після підписання договору про конфіденційність, отримання доступу до даних про діяльність заводу та їх аудиту була виявлена значно більша, ніж заявлялася, кредиторська заборгованість. Іншими причинами відмови DCH ініційований стосовно підприємства розгляд в Антимонопольному комітеті України, виконавче провадження і неможливість очної участі в переговорах про умови і положення договору купівлі-продажу акцій.

У день закінчення прийому заявок на конкурс дії фонду через підконтрольне І.Коломойському агентство УНІАН розкритикувала також компанія "Укрнафтобуріння". Її представник вказав на однобічність договору в зобов'язаннях для потенційних покупців, відсутність повної інформації про борги, недостатню увагу до потенційних покупців. Водночас представник "Укрнафтобуріння" умовчав про те, чи подавала компанія заявки на конкурс.

М.Щуриков у своєму блозі в Facebook пояснив черговий зрив продажу заводу "бездіяльністю ФДМ".

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів знизив стартову ціну ОПЗ на повторному конкурсі, який має відбутися 14 грудня, у 2,6 раза порівняно з невдалим конкурсом у липні цього року - до 5,16 млрд грн.

Підприємство випускає хімічну продукцію, здійснює перевалку аміаку на морський транспорт. Підприємство в 2015 році отримало чистий прибуток 211 млн грн проти чистого збитку 270 млн грн роком раніше, чистий доход зріс у 2,1 раза - до 11,195 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову КАБ, в однієї жінки гостра реакція на стрес - Синєгубов

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

Дрони СБУ атакували військовий аеродром "Кущевська" і Слов'янський НПЗ у РФ - джерело

Зеленський вшанував пам'ять жертв радянських політичних репресій

Кількість поранених у Малоданилівській громаді зросла до 16, вісім у важкому стані - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА