10:48 07.12.2016

Фонд держмайна взяв паузу для оголошення підсумків прийому заявок на купівлю ОПЗ

2 хв читати
Фонд держмайна взяв паузу для оголошення підсумків прийому заявок на купівлю ОПЗ

Фонд державного майна всупереч заведеній традиції затягує оголошення підсумків прийому заявок на участь у конкурсі з продажу 99,567% ПАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ), термін подання яких закінчився о 18:00 у вівторок, 6 грудня, а за даними першого заступника голови правління ОПЗ Миколи Щурикова, заявок немає.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі фонду, інформацію про подальшу долю конкурсу планується оголосити вранці 7 грудня.

Про своє бажання купити ОПЗ заявляли Група DCH харківського бізнесмена Олександра Ярославського, ПрАТ "Укрнафтобуріння" Ігоря Коломойського та Віталія Хомутинніка, IBE Trade Corp (США) та Amjad Investments (ОАЕ).

Проте перед завершенням терміну прийому заявок DCH О.Ярославського повідомила про рішення відмовитися від участі в конкурсі на умовах, запропонованих Фондом держмайна. Згідно із заявою групи, після підписання договору про конфіденційність, отримання доступу до даних про діяльність заводу та їх аудиту була виявлена значно більша, ніж заявлялася, кредиторська заборгованість. Іншими причинами відмови DCH ініційований стосовно підприємства розгляд в Антимонопольному комітеті України, виконавче провадження і неможливість очної участі в переговорах про умови і положення договору купівлі-продажу акцій.

У день закінчення прийому заявок на конкурс дії фонду через підконтрольне І.Коломойському агентство УНІАН розкритикувала також компанія "Укрнафтобуріння". Її представник вказав на однобічність договору в зобов'язаннях для потенційних покупців, відсутність повної інформації про борги, недостатню увагу до потенційних покупців. Водночас представник "Укрнафтобуріння" умовчав про те, чи подавала компанія заявки на конкурс.

М.Щуриков у своєму блозі в Facebook пояснив черговий зрив продажу заводу "бездіяльністю ФДМ".

Конкурс із приватизації ОПЗ зі стартовою ціною 5,16 млрд грн заплановано на 14 грудня 2016 року. Умовою його проведення є наявність щонайменше двох претендентів, один з яких є нерезидентом, тоді як участь резидентів РФ заборонена.

ОПЗ випускає хімічну продукцію, здійснює перевалку аміаку на морський транспорт. Підприємство в 2015 році отримало чистий прибуток 211 млн грн проти чистого збитку 270 млн грн роком раніше, чистий доход зріс у 2,1 раза - до 11,195 млрд грн.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

Дрони СБУ атакували військовий аеродром "Кущевська" і Слов'янський НПЗ у РФ - джерело

Зеленський вшанував пам'ять жертв радянських політичних репресій

Кількість поранених у Малоданилівській громаді зросла до 16, вісім у важкому стані - поліція

Кількість поранених у Малоданилівській громаді зросла до 15 осіб - Синєгубов

Життю прем'єра Словаччини нічого не загрожує - віцепрем'єр

На Херсонщині четверо постраждалих після ворожих обстрілів - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА