14:49 02.12.2016

НАЗК направило Лещенку офіційне запрошення на 5 грудня для ознайомлення з протоколом виявленого в придбанні квартири адмінпорушення

2 хв читати
НАЗК направило Лещенку офіційне запрошення на 5 грудня для ознайомлення з протоколом виявленого в придбанні квартири адмінпорушення

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАПК) направило офіційне запрошення народному депутату України Сергію Лещенку прибути 5 грудня на 9:00 на процедуру ознайомлення з адміністративним протоколом про виявлені в результаті перевірки факту покупки їм квартири в Києві ознак адміністративного правопорушення.

"Процедура складання протоколу стосовно народного депутата Сергія Лещенка про адміністративне правопорушення відбувалася у відповідності з нормами чинного законодавства і з дотриманням усіх прав 30 листопада 2016 року. Кодексом України про адміністративні правопорушення не передбачено чітко встановленої форми або механізму запрошення особи, стосовно якої складено протокол, для ознайомлення з ним. На публічну вимогу пана Лещенка НАЗК сьогодні, 2 грудня, о 12:00. передало офіційне запрошення до ознайомлення з матеріалами виробництва на ім'я вищезгаданого депутата в апарат Верховної Ради України", - йдеться в повідомленні прес-служби НАПК з посиланням на керівника департаменту моніторингу дотримання законодавства про конфлікт інтересів та інших обмежень щодо запобігання корупції Олександра Писаренка.

У повідомленні зазначено, що НАЗК очікує С. Лещенка у супроводі його захисника в понеділок, 5 грудня, о 9:00.

За результатами перевірки НАЗК встановило, що при купівлі квартири загальною площею 192 кв. м і вартістю 7 млн 550 тис. грн у новому будинку в історичному центрі Києва С. Лещенко отримав подарунок у вигляді знижки на вартість квартири, яка була надана забудовником. При цьому на момент придбання нерухомості С. Лещенко був народним депутатом, тобто суб'єктом, на якого поширюються вимоги закону "Про запобігання корупції". Таким чином, він отримав подарунок, вартість якого в 1307,43 разів перевищила мінімальну заробітну плату (загальна сума знижки становила 1 млн 801 тис. 648 гривень).

"Процедура ознайомлення Сергія Лещенка з протоколом про адміністративне правопорушення була розпочата 30 листопада. Депутат відмовився ознайомитися з матеріалами без свого адвоката, здійснювати відеофіксацію і не з'явився до НАЗК наступного дня після початку процедури (1 грудня)", - зазначено в повідомленні.

Свою відсутність він публічно пояснив "не отриманням офіційного запрошення прийти на процедуру ознайомлення з протоколом. Хоча інформація про необхідність таких дій була розміщена в 9:30 на офіційному сайті НАПК, а також вже протягом години була оприлюднена в більшості електронних ЗМІ".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА