13:17 03.10.2016

Спроби добитися зустрічі консулів із затриманим у РФ Сущенком поки що безуспішні

2 хв читати
Спроби добитися зустрічі консулів із затриманим у РФ Сущенком поки що безуспішні

Усі необхідні формальні процедури для організації зустрічі консульських працівників із затриманим у Росії кореспондентом Національного інформаційного агентства "Укрінформ" Романом Сущенком дотримано, проте зустрічі добитися наразі не вдалося, повідомив тимчасовий повірений у справах України в РФ Руслан Німчинський.

"Наш консул домагається зустрічі із затриманим, але поки що безуспішно. Усі формальні процедури було дотримано, тобто всі необхідні звернення ще вчора було відправлено. Ми активно зараз працюємо над тим, щоб добитися зустрічі консула. Сьогодні консул у "Лефортово", він безпосередньо там домагався зустрічі, але поки що йому цю зустріч не забезпечили. Наше письмове звернення розглядається", - сказав Р.Німчинський у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

Як повідомлялося, в Москві за начебто проведення "шпигунської акції" було затримано Р.Сущенка. ФСБ Росії порушила кримінальну справу за ст.276 КК РФ (шпигунство). Лефортовський суд Москви 1 жовтня заарештував Р.Сущенка на два місяці.

У Києві назвали затримання журналіста провокацією, а його обвинувачення в шпигунстві надуманими. Міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час візиту до Страсбурга (Франція) на Дні українських реформ в Раді Європи порушить питання щодо затримання в РФ Р.Сущенка.

Перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко очікує реакції міжнародних структур: "Чекаємо негайних заяв від ОБСЄ і пані Міятович, від Генсека РЄ Янгланда, від інших структур, які зобов'язані висловити протест проти арешту українського журналіста Російською Федерацією за надуманими звинуваченнями в "шпіонажі". Українська влада вимагає негайного звільнення журналіста".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА