12:20 22.09.2016

"Укрзалізниця" має намір на початку 2017р. випустити відремонтовані пороми на маршрут Україна-Грузія

2 хв читати
"Укрзалізниця" має намір на початку 2017р. випустити відремонтовані пороми на маршрут Україна-Грузія

ПАТ "Укрзалізниця" має намір до початку 2017 року запустити на лінію Одеса-Грузія пороми, що перебувають у неї на балансі, після їх ремонту, повідомив член правління "Укрзалізниці" Марек Залесний.

"Найважливіше для нас — реанімувати пороми. До речі, мене інформували, що вони у настільки жалюгідному стані, що їх можна лише здавати на металобрухт. Але після відвідування Одеси я переконався, що це ще хороші судна з фантастичним обладнанням як для залізничного, так і автомобільного транспорту. У нас в PKP Cargo також були пороми. Однак менш функціональні. І все ж вони приносили прибуток компанії", - сказав він в інтерв'ю профільному виданню "Магістраль".

За словами М. Залесного, вже оголошеной тендер на ремонт одного з них, і ПАТ хотів би якомога швидше запустити їх за напрямком Одеса—Грузія.

"Поставлено чітке завдання — до початку 2017 року вони мають вийти в море.

Наприкінці 2016 р. заплановано зустріч в Казахстані щодо узгодження всіх моментів співпраці, пов'язаної з цим проектом. Думаю, що в наступному році він запрацює. Однак ми активно залучатимемо клієнтів і за напрямком Чорне море—Балтійське море. Будемо повертати статус транзитного перевізника української залізниці — це моє одне з основних завдань", - резюмував член правління ПАТ "Укрзалізниця.

Як повідомлялося, "Укрзалізниця" наприкінці 2015 року отримала на баланс пороми "Герої Шипки" і "Герої Плевни", які були в оренді судноплавної компанії "Укрферрі" (Одеса).

У вересні 2016 року стало відомо, що "Укрзалізниця" і АТ "Грузинська залізниця" мають намір створити спільне підприємство, що здійснюватиме пряме залізнично-поромне сполучення між портом "Чорноморськ" (раніше – Іллічівський порт, Одеська обл.) і грузинськими портами Поті і Батумі.

Раніше "Укрзалізниця" закликала морських перевізників, що працюють між Україною і Грузією через порт "Іллічівськ", при завантаженні поромів віддавати перевагу вагонам, а не автомобілям.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА