10:50 22.09.2016

На територію України в'їхав 56-й "гумконвой" РФ у складі 69 автомобілів

2 хв читати
На територію України в'їхав 56-й "гумконвой" РФ у складі 69 автомобілів

Російська Федерація в четвер вранці в черговий раз в односторонньому порядку здійснила пропуск на територію України 56-го так званого "гуманітарного конвою" у складі 69 автомобілів, і цим грубо порушила норми міжнародного і національного права, повідомив помічник голови Державної прикордонної служби України, спікер відомства Олег Слободян.

"З 06:25 07:20 через пункти пропуску "Донецьк" (РФ) і "Матвєєв Курган" (РФ) на в'їзд до України прослідували дві колони "гумконвою" у складі 69 автомобілів", - написав О. Слободян на своїй сторінці у Facebook у четвер.

Він зазначив, що РФ в черговий раз грубо порушила норми міжнародного і національного права, які регламентують порядок направлення гуманітарних вантажів, і українська міжвідомча група здійснювала лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій. Представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста, за словами О. Слободяна, також не брали участі в огляді вантажу.

"Під час візуального спостереження було встановлено, що більшість автомобілів заповнено нібито продуктами харчування і медикаментами. Водночас особливістю 56-го т.. "гумконвою" можна вважати невідповідність зазначеного в ноті МЗС РФ характеру вантажу, оскільки, окрім заявлених товарів, в'їхали вантажівки з книгами (1 а/м), меблями (1 а/м) і сантехнікою (1 а/м), а також кількість транспортних засобів (заявлено – 60, в'їхало – 69)", - повідомив помічник голови Держприкордонслужби.

Він також зазначив, що в пункті пропуску "Донецьк" (РФ) під час прямування т. з. "гумконвою" були присутні журналісти телеканалу "Росія 24".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА