17:14 20.09.2016

НАЗК зайнялося квартирою Лещенка

2 хв читати

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) заявляє про отримання від Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) матеріалів перевірки купівлі квартири депутатом Верховної Ради від фракції "Блок Петра Порошенка" Сергієм Лещенком та про початок перевірки.

"НАЗК отримало від НАБУ матеріали у справі купівлі квартири Сергієм Лещенком. Сьогодні. Тека - 254 сторінки", - написала голова НАЗК Наталія Корчак на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

За її словами, НАЗК розпочало перевірку цих матеріалів.

Як повідомлялося, на початку вересня стало відомо, що нардеп С.Лещенко придбав у центрі Києва квартиру площею 192 кв. м, що викликало великий суспільний резонанс.

Сам депутат спочатку пояснив, що купив квартиру на свої заощадження за часів роботи в "Українській правді", кошти Анастасії Топольської, з якою він зустрічається, а також гроші, узяті у борг у керівника "УП" Олени Притули.

Пізніше він заявив, що відмовився оформити квартиру на підставну особу або далекого родича, хоча йому радили такий крок. "Квартира оформлена на мене, а Настя стане її співвласником після завершення процедури розлучення (з її нинішнім чоловіком - ІФ). У декларації за 2016 рік усе це буде відображено", - повідомив С.Лещенко.

Депутат також розповів про свої доходи: "Це зарплата депутата, це доход від журналістської діяльності в журналі "Новое время" - я є координатором журналістських розслідувань у цьому журналі, і це дохід від публікацій за кордоном. Це дохід від викладання в Українському католицькому університеті і це дохід від проекту посольства Нідерландів. Плюс ще дохід від продажу книжок".

С.Лещенко пізніше попросив НАБУ і НАЗК здійснити відповідну перевірку, на час якої він складе повноваження члена правління партії "Демократичний альянс". Він зазначає, що кошти, сплачені за квартиру, є чесно заробленими, і придбання квартири не порушило відповідних вимог антикорупційного законодавства України.

Водночас директор НАБУ Артем Ситник за результатами перевірки заявив, що в процедурі придбання квартири С.Лещенком убачаються ознаки адміністративного правопорушення про корупцію.

"Є низка порушень адміністративного характеру, пов'язаних із корупцією... можливого отримання безвідсоткового кредиту", - сказав А.Ситник на брифінгу в понеділок, представляючи результати перевірки законності джерел придбання С.Лещенком квартири в Києві.

Він повідомив, що матеріали буде передано до НАЗК для оформлення адмінпротоколу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

У Харкові пролунав вибух - мер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА