16:23 12.09.2016

Фонд гарантування вкладів звернувся до Мінфіну за додатковим фінансуванням на 7,9 млрд грн

1 хв читати
Фонд гарантування вкладів звернувся до Мінфіну за додатковим фінансуванням на 7,9 млрд грн

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) звернувся до Міністерства фінансів України за додатковим фінансуванням на суму 7,9 млрд грн, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі ФГВФО в понеділок.

"На сьогоднішній день Фонд має засоби для здійснення поточних виплат вкладникам неплатоспроможних банків. Проте якщо кількість неплатоспроможних банків до кінця поточного року збільшиться, Фонд не виключає можливості виникнення дефіциту коштів. Для його недопущення Фонд звернувся за додатковим фінансуванням до Міністерства фінансів України на суму 7,9 млрд грн", - сказав представник прес-служби.

За його словами, ФГВФО планує отримувати кошти окремими траншами лише за умови реального дефіциту у разі настання неплатоспроможності нових банків, та в обсягах, що забезпечать безперебійну виплату гарантованої суми відшкодування вкладникам цих банків.

Як нагадали в прес-службі, у бюджеті України на 2016 рік було передбачено 16 млрд грн для фінансування ФГВФО. Крім того, передбачалася можливість збільшення цієї суми за необхідності.

Як повідомлялося, фінансові ресурси ФГВФО у серпні 2016 року скоротилися на 11,7% порівняно з попереднім місяцем – до 6,586 млрд грн. Учасниками ФГВФО на 1 вересня 2016 року є 102 банки (місяцем раніше – 105 банків), тоді як їхня кількість на 1 січня-2016 становила 118.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА