18:07 01.09.2016

Суд у Києві дозволив затримати главу Міноборони РФ Шойгу для приведення до суду

2 хв читати
Суд у Києві дозволив затримати главу Міноборони РФ Шойгу для приведення до суду

Слідчий суддя Печерського районного суду Києва задовольнив клопотання Генпрокуратури України про дозвіл на затримання міністра оборони Росії Сергія Шойгу, підозрюваного у вчиненні злочинів проти основ національної безпеки України, для приведення його до українського суду та обрання запобіжного заходу.

Як зазначено в постанові суду, оприлюдненій на сайті Єдиного державного реєстру досудових рішень, 8 серпня повідомлення про підозру разом із повісткою про необхідність явки 22 серпня до органу попереднього розслідування для допиту направлено міжнародною експрес-доставкою DHL, через Міністерство оборони Російської Федерації, за місцем проходження військової служби С.Шойгу. 15 серпня з компанії DHL отримано підтвердження про вручення повідомлення про підозру та повістки про виклик, проте останній на виклик не з’явився. 22 серпня його оголошено в розшук.

Згодом Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання заступника начальника слідчого відділу управління з розслідування злочинів проти основ національної безпеки України, миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку Головної військової прокуратури Генпрокуратури України про дозвіл на затримання підозрюваного з метою його приведення для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Органу досудового розслідування надано дозвіл на затримання С.Шойгу.

Як повідомлялося, 22 серпня генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що Генпрокуратура 8 серпня повідомила про підозру у вчиненні злочинів проти основ національної безпеки України 18 особам із числа представників влади та керівництва Збройних сил Російської Федерації, зокрема главі Міноборони РФ С.Шойгу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські військові знищили ворожу ПЗУ комплексу "Бук" із шістьма ракетами

Унаслідок ворожого обстрілу в Херсоні пошкоджено магазин і освітній заклад

У Києві затримали псевдобізнесменів, які за фальшивими документами хотіли отримати в банку кредит на 25 млн грн

У Брюсселі відбудеться Форум ЄС-Україна з питань оборонної промисловості

Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст, приуроченому до Дня Європи

РФ наразі не запрошена на Саміт миру, але мирний процес без Росії неможливий - МЗС Швейцарії

Ворог не прорвався до каналу Сіверський Донець - Донбас, ситуація в районі Часового Яру контрольована, другу лінію оборони укріплено - ОСУВ "Хортиця"

За минулу добу на півдні України знищено авіаракету, два БПЛА Shahed і два "Орлани"

Нардепу Клочку повідомлено про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн грн

На катерах ВМС ЗСУ "Ірпінь" і "Рені", отриманих від Естонії, виконуватимуть бойові завдання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА