13:17 26.08.2016

У Києві відкрився ЖК посольства Білорусі

2 хв читати

У Києві в п'ятницю відбулося урочисте відкриття житлового комплексу посольства Білорусі в Україні на 20 квартир і резиденції посла.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", в церемонії взяли участь міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей та посол Білорусі в Україні Валентин Величко, які перед цим оглянули ЖК. Також у церемонії взяв участь мер Києва Віталій Кличко.

"Символічно, що сьогоднішній захід відбувається саме в ті дні, коли Україна відзначає 25-ту річницю своєї незалежності, та рік, коли виповниться 25 років із моменту встановлення дипломатичних відносин між нашими країнами", - сказав В.Макей під час урочистої церемонії відкриття комплексу.

Він також подякував В.Величку за його внесок у будівництво цього комплексу.

Мер Києва також висловив вдячність послу Білорусі в Україні.

"Дуже добре, що протягом останніх років у нас склалися хороші добросусідські відносини, і я хотів би подякувати, оскільки каденція дипломата незабаром закінчується, Валентину Володимировичу за його роботу", - сказав В.Кличко.

У прес-службі посольства агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили, що в цьому житловому комплексі 20 квартир, які поступово заселятимуть сім'ями працівників посольства.

Раніше в оприлюдненому повідомленні прес-служби посольства Білорусі зазначалося, що наявність такої іноземної власності дасть змогу заощадити на оренді житла для працівників дипломатичних місій, гарантувати високий рівень безпеки дипломатів та членів їхніх сімей.

Білоруській стороні у рамках реалізації міжурядової угоди про умови розміщення та обслуговування дипломатичних представництв України та Білорусі на паритетній основі було виділено ділянку у 0,25 га у Солом’янському районі м. Києва під будівництво комплексу будівель, що включає резиденцію посла, житловий будинок для білоруських дипломатів і працівників посольства, підземний паркінг на 20 машино-місць, гостьову автостоянку, а також майданчики для відпочинку дітей і дорослих.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА