14:20 10.08.2016

Українські ВНЗ виграли грант ЄС EUR817 тис. на проект у сфері "Інтернету речей"

2 хв читати
Українські ВНЗ виграли грант ЄС EUR817 тис. на проект у сфері "Інтернету речей"

Освітня онлайн-платформа SmartMe University і сім українських вищих навчальних закладів отримають грант від програми Європейського союзу "Еразмус" на суму EUR816,72 тис. на реалізацію освітнього проекту у сфері "Інтернету речей" (Internet of Things).

Як повідомила прес-служба SmartMe University з посиланням на її керівного партнера Оксану Білу, координатором проекту є Університет Ньюкасла (Велика Британія).

Крім того, в проекті беруть участь університети Португалії, Великої Британії, Швеції та Італії. Роботи стартують 15 жовтня 2016 року і триватимуть три роки.

"За прогнозами аналітиків, фінансовий потенціал "Інтернету речей" становить $8,9 трлн. Тому дослідження цього напрямку важливе не тільки для ІТ-індустрії: детальне вивчення IoT (англ. Internet of Things – Інтернет речей - ІФ) дасть змогу озброїти студентів знаннями, навичками для підвищення їхньої конкурентоспроможності в мінливому ринку праці", - сказала вона.

Як повідомили в онлайн-платформі, завданням проекту є забезпечення освітнього процесу й досліджень у галізі IoT відповідно до потреб сучасного суспільства. Від учасників дослідження буде потрібно скоригувати навчальні програми університетів згідно зі змінами на світовому ринку праці в сфері інформаційних і комунікаційних технологій. З технологічної точки зору ІoT - це концепція, що об'єднує сенсорні мережі, технології M2M (міжмашинної взаємодії - ІФ), прикладні програми для обробки даних від сенсорів, переносну електроніку і хмарні технології.

Крім SmartMe University, в проекті візьмуть участь Національний аерокосмічний університет "Харківський авіаційний інститут", Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича, Інститут проблем моделювання в енергетиці ім.Г.Є.Пухова НАН України, Одеський національний політехнічний університет, Чорноморський державний університет імені Петра Могили, Тернопільський національний економічний університет, Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля і Запорізький національний технічний університет.

Як повідомлялося, згідно з дослідженням компанії Ericsson, кількість підключених пристроїв (IoT, Інтернет речей) до 2021 року зросте до $16 млрд з $4,6 млрд в 2015 році.

SmartMe University - освітня онлайн-платформа, що спеціалізується на навчанні ІТ-фахівців з 2010 року.

"Еразмус" - некомерційна програма Європейського союзу, запущена в 1987 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА