14:13 02.08.2016

Техніку із зони АТО не вилучатимуть для проведення параду

2 хв читати
Техніку із зони АТО не вилучатимуть для проведення параду

Президент України Петро Порошенко запевняє, що для проведення військового параду на День незалежності України 24 серпня військову техніку із зони АТО не вилучатимуть.

"20 серпня ви зможете самі переконатися, що вся техніка, яка повинна бути на фронті, буде на фронті. До того ж, значна частина техніки перед Днем незалежності буде безпосередньо в зоні АТО передана військам", - сказав П.Порошенко журналістам у вівторок вдень на базі Навчального центру високомобільних десантних військ (ВДВ) Збройних сил України в Житомирі після урочистих заходів з нагоди Дня ВДВ ЗСУ.

При цьому глава держави підкреслив, що ніхто не відбере право українського народу вшановувати свою армію.

"Я особливо підкреслюю, що Україні є чим пишатися - своїми збройними силами, і військовий парад - це хороша можливість продемонструвати це. Україна повинна зміцнювати єдність, патріотизм, а військовий парад - це хороша можливість продемонструвати це", - сказав П.Порошенко.

Як повідомлялося, 22 липня П.Порошенко підписав указ, згідно з яким в центрі Києва 24 серпня з нагоди 25-ої річниці з Дня незалежності відбудеться парад військ. Керівництво підготовкою та проведенням заходу покладено на міністра оборони України Степана Полторака.

У 2014 році з нагоди 23-ої річниці незалежності в Києві відбувся парад за участю військовослужбовців та військової техніки. Участь у параді взяли бронетранспортери виробництва Кременчуцького автозаводу "КрАЗ когуар", українські БТР 3Е, БТР 4Е, розроблені Харківським заводом імені Малишева, зразки ПЗРК "Голка", протитанкові гармати, реактивні системи залпового вогню "Смерч", ЗРК "Оса". Залучена до параду військова техніка потім вирушила в зону антитерористичної операції.

У 2015 році в центрі Києва відбувся Марш Незалежності за участю 2,3 тис. військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції, офіцерів Збройних сил України та інших військових і правоохоронних формувань, курсантів військових вузів з різних регіонів країни. На площі не було військової техніки, оскільки, як раніше заявляло керівництво країни, вся вона - в зоні АТО.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА