13:27 26.07.2016

Причина смогу в Києві - погодні умови, забруднення повітря перевищує гранично допустиму концентрацію

2 хв читати
Причина смогу в Києві - погодні умови, забруднення повітря перевищує гранично допустиму концентрацію

Білий серпанок у Києві спричинений метеорологічними умовами – високим температурним режимом, відсутністю тривалих опадів та вітру, повідомила Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

Як повідомила у вівторок прес-служба ДПСС сформовані метеорологічні умови сприяють накопиченню та утримання шкідливих домішок у приземному шарі атмосфери.

"У Києві, станом на 22-25 липня поточного року рівень забруднення перевищує середньодобові гранично допустимі концентрації (ГДК): діоксиду азоту - в 2,75-3,25 рази на всіх постах, окрім просп. Науки, 37, Гідропарк; формальдегіду в 1,0-1,3 рази на пл. Бессарабській, вул. Каунаській, пл. Перемоги, 98/2, пл. Московській. За результатами проведеного дослідження 25 липня на територіях розташування об'єктів житлового фонду, громадських будівель, установ соціального, культурного та побутового призначення максимальні концентрації шкідливих речовин у приземному шарі атмосфери в точках відбору повітря (проспект Бажана, 16, вул. Р. Окіпної, 4Б, вул. Хрещатик, 26) наближалися до гранично допустимих", - зазначено в повідомленні.

У Держпродспоживслужбі зазначають, що за збереження високого температурного режиму, відсутності тривалих опадів та вітру рівень забруднення атмосферного повітря зростатиме. "Це може сприяти загостренню хронічних хвороб верхніх дихальних шляхів, легенів, серцево-судинної системи, алергічних проявів, зокрема бронхіальної астми у людей", - сказано в повідомленні.

У зв'язку з цим для зменшення накопичення шкідливих речовин ув повітрі та впливу на здоров'я населення Головне управління ДПСС у м. Києві рекомендує столичній владі обмежити рух автотранспорту, особливо вантажного,центральними вулицями міста.

Як повідомили в Держслужбі з надзвичайних ситуацій України (ДСНС), за даними Укргідрометцентру, вранці 26 липня видимість у Києву становила 4 км, в аеропорту Жуляни – 5 км.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА