17:27 14.06.2016

Інтерпол відмовився оголосити в розшук росіянина-бойовика "Моторолу"

2 хв читати
Інтерпол відмовився оголосити в розшук росіянина-бойовика "Моторолу"

У Службі безпеки України підтверджують, що Інтерпол відмовив у розшуку громадянина Росії Арсенія Павлова (прізвисько "Моторола"), який є ватажком незаконного збройного формування "Спарта", що входить до "ДНР".

Як розповіла агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок спікер СБ України Олена Гітлянська, Інтерпол мотивував це рішення тим, що начебто угледів ознаки політичного характеру у справі "Мотороли".

Вона наголосила, що в українській спецслужбі не згодні з цим рішенням Інтерполу, оскільки є рішення суду про арешт "Мотороли", а також є свідки у його справі.

Напередодні про відмову Інтерполу повідомляла громадська правозахисна організація "Центр інформації про права людини" (Україна).

Як повідомлялося, 9 квітня 2015 р. начальник Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк повідомив, що спецслужба інкримінує бойовику А.Павлову вбивство 15 українських громадян. Йдеться про вбивства, в яких він раніше зізнався сам. Окрім цього, його підозрюють у вбивстві полоненого українського військовослужбовця, захисника донецького аеропорту Ігоря Брановицького, чого є щонайменше п'ять свідків.

"Таких, як Моторола, дуже багато. І це вбивці, це люди, які не мають здорової психіки... Ми розглядаємо питання щодо інкримінування йому тих 15 вбивств, в яких він сам признався", - повідомив на брифінгу.

При цьому він наголосив, що СБУ не є прибічником "формули Вишинського" про те, що зізнання підозрюваного - це підстава доказів, але його зізнання буде взято до уваги, і до нього буде долучено інші докази. "Ця особа нестиме відповідальність, зокрема за злочини проти людяності, за тортури, вбивства українських громадян", - сказав В.Вовк.

У 2015 році Україна звернулася в Інтерпол із проханням оголосити в міжнародний розшук громадянина РФ А.Павлова.

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International також закликала розслідувати вбивства, в яких зізнався бойовик.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА