18:05 16.05.2016

Новий глава "Укрзалізниці" Балчун вступив на посаду

2 хв читати
Новий глава "Укрзалізниці" Балчун вступив на посаду

Новопризначений голова ПАТ "Укрзалізниця" Войцех Балчун вступив на цю посаду 16 травня 2016 року.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі "Укрзалізниці", нового голову ПАТ представив колективу міністр інфраструктури України Володимир Омелян вранці в понеділок.

"Ви – професійний колектив, зробіть "Укрзалізницю" успішною. Реформа має тривати і не зупинятися. Ви маєте унікальну можливість саме сьогодні зробити "Укрзалізницю" локомотивом економіки і держави", – процитовано в прес-релізі ПАТ В. Омеляна.

В. Балчун, у свою чергу зазначив, що спільно з колективом необхідно зробити все, щоб використовувати унікальний потенціал України.

"Я прийняв цей виклик, тому що маю досвід, який буде корисний для України і надасть можливість уникнути багатьох помилок. PKP Cargo за кілька років перетворилася на один з успішних підприємств. Тоді, коли ніхто не вірив у реструктуризацію польських залізниць, це був єдиний дебют на біржі залізниці в Європі. Реструктуризація була успішною, тому що робилася в середині компанії. Сподіваюся, що нам в "Укрзалізниці" вдасться налагодити такий діалог, щоб зробити її успішною", – розповів він.

В. Балчун наголосив, що транспортний ринок зараз трансформується, утворюються нові транспортні коридори і зміни неминучі, а також акцентував увагу на протидію корупції.

"Я хочу, щоб ми створили процедури, що обмежуватимуть простір для неправильних дій", - додав він.

Як повідомлялося, комітет із призначень керівників при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі запропонував Кабінету Міністрів України призначити головою ПАТ "Укрзалізниця" екс-голову залізничної компанії Польщі PKP Cargo В. Балчуна. Уряд рішенням від 20 квітня підтримав цю пропозицію.

Нещодавно Кабмін звільнив з посади в. о. голови ПАТ "Укрзалізниця" Олександра Завгороднього, до цього дня обов'язки голови правління ПАТ виконував член правління Євген Кравцов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА