14:21 06.04.2016

Госпсуд постановив "виселити" РВС Банк із готелю "Либідь"

3 хв читати
Госпсуд постановив "виселити" РВС Банк із готелю "Либідь"

Господарський суд Києва прийняв рішення виселити ПАТ "Перехідний банк "РВС Банк" (Київ) із приміщення готельного комплексу "Либідь" (пл. Перемоги, 1, Київ) і передати в розпорядження ТОВ "Хотел Проперті" (Київ).

Як зазначено в розміщеному на сайті Єдиного реєстру судових рішень повідомленні, 15 березня 2016 року суд постановив задовольнити вимоги позивача ("Хотел Проперті") і надати йому можливість безперешкодного доступу в приміщення готелю "Либідь" (загальна площа 15,7 тис. кв. м) із метою здійснення господарської діяльності, надати можливість встановлення охорони та пропускного режиму в приміщеннях.

Згідно з рішенням суду, 30 жовтня 2015 року між РВС Банком і "Хотел Проперті" було укладено договір оренди, що передбачає передачу приміщень готелю "Либідь" у тимчасове платне користування останньому.

У день підписання договору сторонами був також укладений акт прийому-передачі приміщень.

Проте, як зазначає позивач у своїй позовній заяві, він позбавлений можливості здійснювати госпдіяльність у приміщеннях, оскільки відповідач чинить перешкоди. Крім того, "Хотел Проперті" заявило про перерахування РВС Банку гарантійного внеску в розмірі 2,5 млн грн.

У свою чергу РВС Банк заявив у суді про невиконання "Хотел Проперті" узятих на себе зобов'язань та відсутність наміру на використання приміщення за призначенням, а тому відповідач не вбачає підстав для передачі приміщень.

Співвласник готелю "Либідь" Мстислав Скоробогатов у середу повідомив на своїй сторінці у Facebook про спробу рейдерського захоплення будівлі.

"Уже сьогодні чекаємо на рейдерське захоплення готелю "Либідь" із биттям стекол та провокаціями. Захоплювати буде депутат російської Держдуми Олександр Бабаков, №24 у списку ЄС щодо санкцій у зв'язку з агресією Росії стосовно України. Захоплюватиме так само, як і майже десять років тому готель "Русь". Як чотири роки тому готель "Славутич". Через свідомо неправосудне рішення", - зазначив М.Скоробогатов.

Як повідомила прес-служба Національної поліції в середу, у зв'язку із забезпеченням виконання рішення суду виконавчою службою, правоохоронці здійснюють охорону громадського порядку.

"Близько 10:30 громадяни, не вдоволені рішенням суду та діями виконавчої служби, почали перешкоджати проведенню виконавчого провадження. Правоохоронці вимушені були втрутитися для стабілізації ситуації й затримали найбільш активних учасників сутички для з'ясування обставин вчинення протиправних дій. На місці події працює слідчо-оперативна група", - повідомили в Нацполіції.

У свою чергу, як стверджує М.Скоробогатов, постанови суду про примусове виселення з приміщення готелю немає.

Як повідомляла раніше прес-служба РВС Банку, ВАТ "Готельний комплекс "Либідь" перейшов у власність ПАТ "Перехідний банк "РВС Банк" у липні 2015 року від "Омега банку" в порядку правонаступності за кредитними договорами і договорами забезпечення ВАТ.

Йдеться про наданий ВАТ "ГК "Либідь" у 2006 році іпотечний кредит у $15 млн, обслуговувати який і виконувати за ним зобов'язання ВАТ припинило з 2009 року.

Верховний Суд України постановою від 30 вересня 2015 року, а також Вищий господарський суд України та Київський апеляційний суд постановами від 17 березня 2015 року і від 23 грудня 2014 року відповідно підтвердили рішення Господарського суду Києва від 28 жовтня 2014 року, згідно з яким у рахунок погашення заборгованості використано стягнення за іпотечними кредитними договорами шляхом визнання за банком права власності на предмет іпотеки у вигляді ГК "Либідь".

ТОВ "Хотел Проперті" зареєстровано 30 жовтня 2015 року. Основним видом діяльності є діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування.

Згідно з даними Єдиного держреєстру юросіб та фізосіб-підприємців на 23 листопада 2015 року, власником 100% у статутному капіталі ТОВ була "Санзінт Трейдінг Лімітед" (Лімассол, Кіпр).

Кінцевим бенефіціаром компанії, згідно з даними держреєстру, є Еллі Константіну (Лімассол, Кіпр).

Статутний капітал ТОВ "Хотел Проперті" на 23 листопада 2015 року становив 1 тис. грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У мережі поширюють фейковий лист щодо збору даних школярів для реєстру призовників - Міносвіти

Унаслідок ворожих обстрілів на Дніпропетровщині постраждав чоловік - голова ОВА

На окупованих територіях знову відзначено дефіцит медикаментів - Мінреінтеграції

Ворог 13 разів обстріляв Чернігівську та Сумську області, завдав шести авіаударів на харківському напрямку - Генштаб ЗСУ

Унаслідок ворожого артобстрілу в Херсоні загинув один мирний житель, іще один дістав поранення - прокуратура

Тривають бої біля Стариці та Вовчанська на харківському напрямку - Генштаб ЗСУ

Керівництво Ізраїлю не сприймає планів видати ордери МКС на арешт Нетаньяху і глави ізраїльського Міноборони

У ЄС закликали припинити напади на медичні заклади на палестинських територіях

Раді рекомендують ухвалити в цілому законопроєкт, що зрівнює в правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни

Індія братиме участь у майбутньому Саміті миру в Швейцарії - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА