09:40 16.02.2016

Андрій Шевченко став асистентом головного тренера збірної України

2 хв читати
Андрій Шевченко став асистентом головного тренера збірної України

Екс-футболіста київського "Динамо", "Мілана", "Челсі" і збірної України, володар "Золотого м'яча" 2004 року Андрія Шевченка призначено асистентом головного тренера національної збірної України Михайла Фоменка.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", про це оголосив на прес-конференції у вівторок в Києві головний тренер збірної М. Фоменко. Він зазначив, що А. Шевченка займе місце Олександра Заварова, який був асистентом М. Фоменка, але ФФУ не продовжила з ним контракт.

"Сьогодні я відчуваю, що у мене є певна освіта, я отримав всі дипломи. Тому сьогодні є можливість починати, спробувати себе, і я прийняв рішення", - зазначив А. Шевченка.

М. Фоменко зазначив, що його новий помічник виконувати мерізні функції, зокрема переглядатиме майбутніх суперників збірної і кандидатів у національну команду, які виступають за кордоном. Наставник збірної також повідомив, що розмовляв з О. Заваровим щодо можливого подальшого співробітництва, і наголосив, що "своїх помічників ніколи не звільняв, не звільняє і не звільнятиме".

У свою чергу представники ФФУ зазначили, що О. Заваров отримав пропозицію працювати в тренерському штабі збірної або у структурі федерації, але з його боку відповіді наразі не було.

Як відомо, у червні 2012 року після завершального матчу збірної України на домашньому Євро-2012 проти Англії А. Шевченко повідомив, що провів останній матч за збірну. У липні 2012 року А. Шевченко оголосив про завершення кар'єри футболіста. У листопаді 2012 року тодішній президент ФФУ Анатолій Коньков запропонував А. Шевченку посаду головного тренера збірної України, але той відмовився. Наприкінці грудня 2012 року наставником національної команди країни призначено М. Фоменко.

У березні 2015 року А. Шевченко отримав тренерську ліцензію найвищої категорії "PRO"-диплом УЄФА, який дає право працювати головним тренером клубу збірної. У середині квітня 2015 року за рішенням виконкому Федерації футболу України він став одним із перших трьох заступників голови комітету національних збірних команд ФФУ (яким є президент федерації Андрій Павелко).

18 грудня 2015 року виконком ФФУ продовжив контракт з головним тренером збірної України М. Фоменком, який буде готувати команду до чемпіонату Європи з футболу 2016 року у Франції. На першій стадії турніру Україна зіграє в одній групі зі збірними Німеччини, Польщі і Північної Ірландії. М. Фоменко зазначив тоді, що отримав повний карт-бланш на формування тренерського штабу і підбір персоналу збірної.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА