09:43 19.01.2016

Порошенко звільнив суддю Кірєєва

2 хв читати
Порошенко звільнив суддю Кірєєва

Президент України Петро Порошенко звільнив чотирьох суддів, зокрема суддю Печерського районного суду Києва Родіона Кірєєва, який прийняв рішення про зміну запобіжного заходу екс-прем'єру України Юлії Тимошенко, а також виніс вирок у "газовій справі".

Відповідний указ від 18 січня опубліковано на сайті глави держави у вівторок.

Як зазначає прес-служба президента, згідно з висновком Вищої ради юстиції під час розгляду кримінальної справи за обвинуваченням Ю. Тимошенко суддя Р, Кірєєв безпідставно змінив запобіжний захід з підписки про невиїзд на утримання під вартою, і цим допустив незаконне позбавлення її свободи. Ці дії судді Р. Кірєєва призвели до порушення основоположного права людини на свободу і були підставою для винесення Європейським судом з прав людини рішення проти України, що завдало шкоди авторитету судової влади і держави Україна. Зазначене рішення викликало значний суспільний резонанс. До Вищої кваліфікаційної комісі суддів надійшло понад 800 скарг від громадян.

Крім того, звільнено суддю Червонозаводського районного суду Харкова Олену Васильєва, за рішенням якої були притягнуті до адміністративної відповідальності учасники акцій протесту 19 лютого 2014 року в Харкові. Тоді активісти-майданівці Голубєв і Воронцов, які брали участь у блокуванні воріт Академії внутрішніх військ, отримали по 15 діб адміністративного арешту кожен.

Звільнено також Віталія Литвинова з посади судді Оболонського районного суду Києва за необґрунтоване рішення стосовно активіста Євромайдана в січні 2014 року. Олександра Кравцова неправомірно утримували під вартою з 23 січня до 23 березня 2014 року. Крім того, за інформацією Вищої кваліфікаційної комісії суддів, за період з березня до серпня 2014 рік щодо судді В. Литвинова відкрито три дисциплінарних справи за зверненнями щодо його рішень стосовно учасників масових акцій в період з 21 листопада до 21 лютого 2013 2014 року.

Президент також звільнив суддю Ленінського районного суду Луганська Олексія Золотарьова, який у лютому 2013 року ухвалив чотири неправових рішення щодо права власності на трубопроводи, розташовані на землях Слов'яносербського, Сватівського та Білокуракинського районів Луганської області. унаслідок часткового демонтажу трубопроводів сталося руйнування меліоративної системи. Загальна довжина трубопроводів, які вибули з державної власності і власності третіх осіб на підставі незаконних судових рішень судді Золотарьова, становить 37,7 км

З пропозиціями про звільнення з посад суддів до президента звернулася Вища рада юстиції за підсумками перевірок, які проводились у відповідності з законом України "Про відновлення довіри до судової влади в Україні".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

За добу на фронті відбулося 97 бойових зіткнень, ЗСУ відбили 28 атак на авдіївському напрямку - Генштаб

На Харківщині знищено ворожий розвідувальний БПЛА - ОК "Схід"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА