18:29 14.01.2016

Порошенко заявляє про передачу своєї частки в "Рошені" в незалежний "сліпий" траст

1 хв читати
Порошенко заявляє про передачу своєї частки в "Рошені" в незалежний "сліпий" траст

Президент Петро Порошенко заявив про підписання цього року договору, за яким він передав свою частку в корпорації "Рошен" у незалежний "сліпий" траст (blind trust).

"Що передбачає цей траст? Перше: на весь час моєї каденції як президента ні я, ні ніхто інший не може цей траст розірвати. Друге: за цим договором жоден мій підпис, жодна моя вказівка не мають ніякої юридичної сили. Як управитель цього траста призначений респектабельний іноземний банк першої категорії, який володітиме, контролюватиме та управлятиме активами", - сказав він журналістам на прес-конференції в четвер.

Президент запевнив журналістів, що стандарти "сліпого" траста використовуються європейськими та американськими провідними політиками в ідентичних ситуаціях і є єдиним інтересом усунення конфлікту інтересів.

П.Порошенко зазначив, що банк, який є управителем траста, має також доручення на чотири роки на переговори щодо продажу активів.

За його словами, наступним після "Рошена" на управління трастом буде переоформлено Міжнародний інвестиційний банк, в якому йому належить 60%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА