14:29 14.01.2016

Бойовики "ДНР" з початку дії чергового "режиму повної тиші" вже 20 раз обстріляли позиції ЗС України

2 хв читати
Бойовики "ДНР" з початку дії чергового "режиму повної тиші" вже 20 раз обстріляли позиції ЗС України

З початку вступу в силу проголошеної в середу в Мінську на засіданні Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі чергового "режиму повної тиші" в зоні АТО бойовики не лише не припинили провокації, але збільшили їх інтенсивність, повідомляють у штабі АТО.

"У Мінську вчора чітко домовилися: з 00:00 годин 14 січня - суворо дотримуватися режиму повної тиші" в зоні АТО. Були зроблені відповідні заяви, а сама ініціатива щодо припинення вогню пролунала з вуст представника російської сторони... З моменту вступу в дію останніх вимог про припинення вогню гібридні російсько-терористичні банди курсу не змінили. Починаючи з півночі агресори вже близько 20 разів відкривали вогонь у бік позицій українських воїнів. Обстріли тривають і зараз", - повідомили в прес-центрі штабу АТО у четвер удень.

Водночас, йдеться в інформації, одними обстрілом бойовики не обмежуються. Так, близько 10.30 четверга ворожа диверсійно-розвідувальна група була помічена біля тимчасово окупованого селища Комінтерновое, розташованого в "сірій зоні" неподалік Маріуполя.

"Диверсанти збиралися здійснити чергову збройну провокацію і пожертвувати для цього життями жителів селища Водяне, розташованого неподалік, відкрили прицільний вогонь по будівлях місцевих з перенесенням його на позиції одного з українських підрозділів, що виконує завдання на тому напрямку. Відбулося бойове зіткнення, в результаті якого наші воїни дали рішучу відсіч", - розповіли в прес-центрі.

Очевидно, зазначили в штабі, демонстративно заявляючи про наміри мирно вирішити конфлікт на сході України, лідери бойовиків ведуть подвійну гру. "Адже виправдати виявлену довіру до них з боку російських кураторів, ефективність використання отриманих зі сходу зброї і грошей, можливо лише порушуючи все, що притаманне нормальному цивілізованому суспільству. І режим "повної тиші" бойовики, як бачимо, тлумачать абсолютно по-своєму", - йдеться у повідомленні штабу АТО.

Як повідомлялося, за минулу добу українські військовослужбовці зафіксували 70 обстрілів їхніх позицій в зоні АТО протягом доби.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА