13:56 13.01.2016

Тігіпко очолив правління ТАСкомбанку

2 хв читати
Тігіпко очолив правління ТАСкомбанку

Правління ТАСкомбанку з 12 січня очолив екс-віце-прем'єр Сергій Тігіпко, що є найбільшим акціонером ТАСкомбанку (раніше - банк "Бізнес Стандарт", Київ), повідомляється на веб-сайті банку.

"Це рішення направлене на подальше посилення прозорості структури власності та оптимізацію продажу банківських продуктів", - йдеться в повідомленні.

До цього правління банку понад п'ять років очолював Володимир Дубей, якого, згідно з повідомленням, призначено заступником голови правління. Крім того, наглядова рада запропонувала його кандидатуру на посаду голови наглядової ради.

С.Тігіпко з квітня 2015 року очолював наглядову раду ТАСкомбанку.

Як повідомлялося, Національний банк України в листопаді 2015 року погодив опосередковане придбання С.Тігіпком 100% у ТАСкомбанку. При цьому центробанк нагадав, що на початок 2015 року С.Тігіпко не вважався власником істотної участі, оскільки не був контролером юридичної особи-власника істотної участі у банку - компанії Alkemi Limited.

Згідно зі звітом про структуру власності на 4 червня 2015 року, головним акціонером ТАСкомбанку є Alkemi Limited (Кіпр): їй належить 99,7404% статутного капіталу. У свою чергу 49% капіталу Alkemi Limited володіє кіпрська Bailican Limited, яка перебуває у власності С.Тігіпка (99,99% акцій).

Решта 51% Alkemi Limited у рівних частках належать трьом кіпрським компаніям: Arvietta Limited, Meiyann Limited і Adnelly Limited. Їхні власники - громадянка Кіпру Олена Каттоу, громадяни Греції Лазарос Леонідіс і Георгіос Гаврілідіс.

Згідно з даними НБУ, станом на 1 жовтня 2015 року ТАСкомбанк за розміром загальних активів посідав 33-тє місце (3,52 млрд грн) серед 123 банків.

За новим групуванням НБУ банків на 2016 рік, ТАСкомбанк посідає третє місце в другій групі банків за величиною активів (менше ніж 0,5% активів банківської системи).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА