12:04 13.01.2016

"Лікарі без кордонів" встановили пункти першої допомоги і туалети на блокпості в Майорську

2 хв читати
"Лікарі без кордонів" встановили пункти першої допомоги і туалети на блокпості в Майорську

Міжнародна медична організація "Лікарі без кордонів" (Doctors Without Borders, MSF) відкрила пункт першої допомоги і встановила вісім туалетів на блокпості в Майорську (Донецька обл.).

Як повідомляє MSF, пункт першої допомоги складається з намету та мікроавтобуса, оснащених медичним обладнанням, де медична команда MSF надає першу допомогу людям.

"Команда MSF складається з доктора, медсестри та асистента. В екстрених випадках команда MSF надає невідкладну допомогу пацієнту і направляє його до лікарні в Артемівську", - зазначили в організації.

Майорськ - це другий блокпост, де MSF надає невідкладну медичну допомогу, перший було відкрито в Зайцевому, де MSF надала медичну допомогу більш ніж 1400 людям.

На сході України MSF надає медичну та гуманітарну допомогу людям із травня 2014 року. Нині MSF надає меддопомогу за допомогою мобільних клінік, а також психологічну підтримку в селищах і містах, які постраждали від конфлікту або де знайшли притулок переселенці.

Зараз MSF працює у 27 мобільних клініках у населених пунктах поблизу Артемівська та Маріуполя, надаючи медичну допомогу місцевим жителям і вимушеним переселенцям. Як правило, мобільна команда складається з лікаря, медсестри та психолога, які щотижня відвідують діючі поліклініки та амбулаторії і надають медичну та психологічну допомогу. MSF проводить індивідуальні та групові психологічні консультації в мобільних клініках, школах, будинках для переселенців.

З 2011 року MSF проводить у пенітенціарній системі Донецької області програму з лікування пацієнтів з лікарсько-стійкою формою туберкульозу.

У жовтні 2015 року MSF припинила роботу в Донецьку, однак попри це організація розширила протитуберкульозну програму підтримки пацієнтів у слідчих ізоляторах та в'язницях у Маріуполі, Артемівську та Дніпропетровську.

"Лікарі без кордонів" (міжнародна назва M'edecins Sans Fronti'eres, MSF) - міжнародна неурядова гуманітарна організація, покликана надавати безкоштовну гуманітарну та медичну допомогу жертвам конфліктів, природних катастроф, епідемій або людям, виключеним із системи охорони здоров'я. MSF була заснована в 1971 р. у Франції і згодом стала всесвітньою організацією, що надає медичну допомогу у більш ніж 70 країнах.

MSF не приймає жодну зі сторін в будь-якому конфлікті і надає медичну допомогу людям виключно на основі їхніх потреб. У своїй роботі в Україні MSF покладається лише на пожертвування приватних осіб і не приймає фінансування від урядів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА