13:06 29.12.2015

Глава НБУ очікує Ради директорів МВФ щодо України наприкінці січня-2016

2 хв читати
Глава НБУ очікує Ради директорів МВФ щодо України наприкінці січня-2016

Рада директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) може ухвалити рішення про виділення Україні чергового транша за програмою розширеного фінансування EFF наприкінці січня, очікує глава Національного банку України (НБУ) Валерія Гонтарева.

"Очікуємо, що Рада директорів засідатиме як мінімум до кінця наступного місяця", - сказала вона на підсумковій прес-конференції в Києві у вівторок.

"Наступний транш - це $1,7 млрд. Учора заступник міністра фінансів Артем Шевальов висловив сподівання, що, можливо, ми об'єднаємо два - третій і четвертий транш, по $1,7 млрд кожен", - додала В. Гонтарева.

За її словами, усі попередні умови для виділення коштів були виконані, проте МВФ необхідно оцінити ухвалений минулого тижня податково-бюджетний пакет на відповідність програмі.

"Місія вже не має приїжджати, вона усе погодила до того. Вони подивляться на параметри бюджету, сподіваюся, що все буде добре", - сказала В. Гонтарева.

Вона уточнила, що, зі свого боку, Нацбанк погодив свої умови ще в жовтні минулого року і вже обговорює наступний можливий перегляд програми.

Відкрита у березні цього року чотирирічна програма EFF загальним обсягом SDR12, 348 млрд (близько $17,15 млрд за сучасним курсом) з першим траншем в $5 млрд спочатку передбачала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 році ще трьох траншів по SDR1,18 млрд (близько $1,64 млрд) і зменшення квартальних траншів у 2016-2018 роках до SDR0,44 млрд ($0,61 млрд).

Україна змогла отримати тільки перші два транші, частину першого у розмірі $2,7 млрд пішла уряду для підтримки держбюджету, тоді як одержувачем інших коштів традиційно став Нацбанк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА