14:18 28.12.2015

Україна в жовтні не закуповувала газу у норвезької Statoil - Держстат

1 хв читати
Україна в жовтні не закуповувала газу у норвезької Statoil - Держстат

НАК "Нафтогаз України" в жовтні 2015 року не здійснював закупівлі природного газу у норвезької нафтогазовидобувної компанії Statoil, випливає з даних Державної служби статистики України.

Згідно з даними Держстату, з другого кварталу 2015 року середньомісячна ціна закуповуваного Україною газу у норвезької компанії була дещо вища, ніж у інших європейських компаній і трейдерів, тоді як у четвертому кварталі-2014 і першому кварталі-2015 пропозиція Statoil щодо постачання газу з європейського напрямку була вигіднішою, ніж у інших компаній.

Як повідомлялося, "Нафтогаз України" почав отримувати природний газ за контрактом із норвезькою Statoil із жовтня 2014 року. У жовтні-грудні 2014 року за контрактом між НАК і Statoil в Україну, згідно з даними Держстату, щодоби надходило близько 11-11,5 млн куб. м газу, в січні-вересні 2015 року - близько 7,5-7,7 млн куб. м газу на добу.

Контракт між "Нафтогазом" і Statoil був підписаний у період небажання російського "Газпрому" постачати газ в Україну за конкурентними та нижчими цінами, за якими продавався газ в Європі, та обіцянками російської компанії скоротити постачання європейським імпортерам, що беруть участь у постачанні газу в Україну завдяки старту масштабного реверсу газу з боку Словаччини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА