15:01 30.11.2015

"Київхліб" з 1 грудня підвищить ціни на основні види хлібобулочних виробів

2 хв читати
"Київхліб" з 1 грудня підвищить ціни на основні види хлібобулочних виробів

ПАТ "Київхліб", найбільший столичний виробник хліба і хлібобулочних виробів, оголосило про підвищення відпускних цін на основні сорти продукції з 1 грудня 2015 року.

Згідно з повідомленням компанії, батон нарізний київський вагою 0,5 кг подорожчає з 5,34 грн до 5,64 грн, хліб український столичний подовий 0,95 кг - з 6,9 грн до 7,92 грн, хліб пшеничний традиційний подовий 0,65 кг - з 5,64 до 6,24 грн.

На підприємстві заявляють про брак обігових коштів для покриття поточної діяльності, і наявність ризику зупинки виробництва за збереження нинішнього рівня цін.

"На жаль, з часу останнього підвищення цін 18 лютого 2015 року загострилася економічна ситуація в країні, спостерігалися щедрі інфляційні процеси, зростала вартість усіх складових продукції. Внаслідок цьоого ПАТ "Київхліб" опинилося в критичній ситуації, коли витрати на виробництво вже не можна перекривати за рахунок внутрішніх резервів", - зазначено в прес-релізі.

Так, ув "Київхлібі" фіксують тенденцію до зростання вартості борошна, питома вага якого в структурі собівартості - до 40%, а також інших складових, а саме газу, електроенергії, іншої сировини (цукор, олія, дріжджі, сіль). Крім того, на законодавчому рівні збільшився розмір мінімальної заробітної плати.

ПАТ "Київхліб" (до 2011 року - ВАТ) створено в 1996 році шляхом перетворення державного підприємства "Київхлібпром". Найбільший виробник хліба і хлібобулочних виробів у Києві. До складу компанії входять шість хлібокомбінатів у столиці, а також шість виробничих майданчиків у Київській області.

На виробничих потужностях випускається 750 тонни хлібобулочних і 13 тонн кондитерських виробів на добу. Асортимент продукції налічує близько 450 найменувань.

ПАТ "Київхліб" 2014 року отримало 20,548 млн грн чистого збитку проти 24,922 млн грн чистого прибутку в 2013 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Партнери бояться програшу Росії у війні - Зеленський

Результатом Саміту миру має стати комюніке лідерів - Зеленський

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

УЗ повідомила про навмисний підпал релейної шафи на Одещині

Український Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими готовий до обмінів із РФ у будь-який момент

Унаслідок ворожих обстрілів поранено п'ятеро людей у Михайлівці Донецької області - ОВА

У Києві демонтували Десятинний храм УПЦ (МП) на території Національного музею історії України

Палата представників США ухвалила законопроєкт про безперебійне постачання зброї Ізраїлю

Російські війська за добу 438 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА