17:50 19.11.2015

У Генпрокуратурі чекають на Парасюка для дачі пояснень за чотирма кримінальними провадженнями щодо нього

3 хв читати
У Генпрокуратурі чекають на Парасюка для дачі пояснень за чотирма кримінальними провадженнями щодо нього

У Генеральній прокуратурі України чекають на позафракційного народного депутата Володимира Парасюка для дачі пояснень за чотирма кримінальними провадженнями, у яких він фігурує, заявив агентству "Інтерфакс-Україна" прокурор Генпрокуратури України Владислав Куценко.

"Однозначно Парасюка викличуть на допит за всіма його вже чотирма відкритими кримінальними провадженнями", - повідомив В.Куценко агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

"Перше кримінальне провадження пов'язане з подіями у Львові, коли фактично за участю Парасюка було викрадено співробітника Служби безпеки України. Друге кримінальне провадження пов'язане з завданням тілесних ушкоджень прокурору, пам'ятаєте, коли він краватку зривав, штовхав прокурора в обличчя. Третє кримінальне провадження пов'язане з безпосереднім втручанням в роботу суду, і сьогоднішнє кримінальне провадження, пов'язане з побиттям ногами працівника СБУ", - сказав прокурор.

За його словами, після інциденту зі співробітником СБУ Василем Пісним вже розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 345 Кримінального кодексу України - погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу.

"Провадження розпочато безпосередньо на підставі заяви В.Пісного, представника СБУ, але є всі підстави вважати, що у нас буде більш сувора стаття, яка передбачає більш сувору міру покарання, після того, як ми отримаємо результати медичної експертизи, яка підтвердить завдання тілесних ушкоджень", - сказав представник Генпрокуратури.

В.Куценко зазначив, що зараз тривають слідчі дії і допити, з'ясовуються всі обставини для підготовки документа про зняття депутатської недоторканності з В.Парасюка.

"А коли ми зберемо всі дані, ми однозначно підготуємо документи генеральному прокурору, і він ухвалюватиме рішення про направлення подання до парламенту", - сказав В.Куценко.

Він також заявив, що в Генеральній прокуратурі обурені вчинком нардепа і вважають його зухвалим. "Не просто тому що це сталося проти співробітника правоохоронних органів, а тому що взагалі народний депутат України, користуючись тим, що він недоторканний, дозволяє собі бити людей. Бити людей ногами, у присутності телекамер, у присутності народних депутатів, зриваючи засідання комітету", - зазначив В.Куценко.

У свою чергу керівник парламентської фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко назвав неприпустимим фізичне насильство в стінах парламенту з боку недоторканого народного депутата проти представника правоохоронних органів.

Він також в ефірі телеканалу "112" зазначив, що В.Пісний в СБУ веде напрям боротьби з організованими злочинними угрупованнями, в його компетенції перебувають розслідування випадків насильства над працівниками правоохоронних органів.

"Один з таких випадків був у Львівській області, народного депутата Парасюка підозрюють у скоєнні насильства щодо співробітника СБУ. Саме цим, на мій погляд, пояснюється активізація Парасюка... Очевидно, це одна з форм захисту – стати яскравим критиком, щоб потім будь-яка реакція правоохоронних органів оголошувалася політичним переслідуванням", - сказав Ю.Луценко.

Політик також додав, що законодавство передбачає за напад на співробітника правоохоронних органів покарання у вигляді позбавлення волі.

"Я думаю, що дві людини, які пройшли Майдан, мали б знайти в собі мужність Парасюк – вибачитися, а В.Пісний – прийняти вибачення. Я це допускаю, вважаю це найкращим варіантом", - сказав Ю.Луценко.

Як повідомлялося, у четвер під час засідання комітету Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції відбулася словесна перепалка між позафракційним депутатом, членом комітету В.Парасюком і заступником керівника відділу "К" СБУ В.Пісним. Так, В.Парасюк почав звинувачувати В.Пісного у "кришуванні" львівської міліції та деяких підприємств.

Ситуація загострилася, коли правоохоронець під час сварки заявив, що він для Майдану зробив більше, ніж В.Парасюк, який, за його словами, просто "махнув рукою".

Після цього В.Парасюк, який сидів неподалік від В.Пісного, підстрибнув і вдарив останнього ногою по голові.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА