16:22 09.11.2015

Використання палива Westinghouse у 2016 р. заплановано на трьох блоках АЕС - Демчишин

2 хв читати
Використання палива Westinghouse у 2016 р. заплановано на трьох блоках АЕС - Демчишин

Використання ядерного палива компанії Westinghouse у 2016 році заплановано на трьох із 15 енергоблоків атомних електростанцій (АЕС) України, повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.

"Протягом наступного року ми плануємо на трьох блоках використовувати паливо Westinghouse. На сьогодні такий блок - один", - сказав він на прес-конференції в Києві в понеділок.

За його словами, нині тепловидільні збірки Westinghouse використовують на третьому блоці Южно-Української АЕС. Паливо також планується експлуатувати на другому блоці Южно-Української АЕС після продовження надпроектного терміну його експлуатації в грудні цього року. Крім того, планується розпочати експлуатацію палива Westinghouse на п'ятому блоці Запорізької АЕС.

Як повідомлялося, з метою диверсифікації джерел постачання ядерного палива для АЕС країни "Енергоатом" спільно Westinghouse у 2000 році розпочав реалізацію проекту кваліфікації ядерного палива цієї фірми.

У березні 2008 року "Енергоатом" уклав із Westinghouse Electric Sweden AB (Швеція) комерційний контракт на забезпечення у 2011-2015 рр. свіжим ядерним паливом від трьох до шести енергоблоків АЕС України з реакторами типу ВВЕР-1000.

У 2014 році "Енергоатом" та Westinghouse домовилися розширити паливний контракт і продовжити його до 2020 року.

Нині ядерне паливо Westinghouse експлуатують лише на Южно-Українській АЕС. План робіт щодо розширення експлуатації модернізованого ядерного палива Westinghouse (ТВС-WR) передбачає його використання на блоках №1 та №3-5 Запорізької АЕС.

"Енергоатом" є оператором усіх чотирьох діючих АЕС України. Експлуатує 15 енергоблоків, оснащених водо-водяними енергетичними реакторами загальною встановленою електричною потужністю 13,835 ГВт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА