09:35 22.10.2015

Першу в Україні лінію з переробки ртутних енергозбережних ламп запустили у Львові

1 хв читати
Першу в Україні лінію з переробки ртутних енергозбережних ламп запустили у Львові

У Львові на міській ТЕЦ 20 жовтня 2015 року відкрили першу в Україні лінію з переробки тих, що трубчастих і компактних енергозбережних ламп, що містять ртуть, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Згідно з повідомленням, запуск такої лінії передбачений у рамках проекту із створення муніципальної системи поводження з відходами електричного і електронного обладнання у Львові, який реалізується за фінансової підтримки ЄС.

На здійснення проекту передбачається виділення фінансування у розмірі EUR1,3 млн, при цьому вартість лінії з переробки ртутних ламп становила EUR700 тис.

Як зазначено в повідомленні, постачальником обладнання для лінії з переробки ртутних ламп стала шведська MRT System International AB - один зі світових лідерів у сфері переробки електронних відходів.

"Оскільки лінія повністю автоматизована, там працюватимуть дві людини, для яких представники компанії-постачальника вже провели навчання", - зазначає координатор проекту Оксана Війтик.

Згідно з повідомленням, потужність технологічної лінії з переробки становить 500 трубчастих або 800 компактних люмінесцентних ламп на годину, що дасть змогу майже повністю забезпечити такими послугами всю Західну Україну. При цьому практично всі компоненти, отримані в результаті переробки ламп, зможуть бути використані як вторинна сировина.

У повідомленні зазначено, що збір використаних ламп у населення проводитиметься за рахунок двох мобільних приймальних пунктів, які вже закуплені.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли два села на Харківщині, постраждала пенсіонерка - Синєгубов

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА