14:32 25.09.2015

Аваков вніс заставу за комбата "Слобожанщини"

2 хв читати
Аваков вніс заставу за комбата "Слобожанщини"

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вніс заставу за командира спеціального батальйону патрульної служби міліції "Слобожанщина" Андрія Янголенка.

"Життя така штука, хлопці... чорно-білого майже немає. Вніс до суду заставу за звільнення Андрія Янголенка", - написав А.Аваков на своїй сторінці у Facebook.

Як повідомлялося, апеляційний суд Донецької області залишив під вартою командира А.Янголенка, проте встановив можливість внесення застави.

"Його залишили під вартою. Але встановили заставу 1 млн 200 тис. грн. У нас таких грошей немає, намагатимемося якось зібрати", - сказала дружина комбата Інна Янголенко кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" в четвер.

А.Янголенка затримали 11 вересня в Харкові за підготовку вбивства високопоставлених чиновників міліції, народного депутата, волонтерів та бізнесменів.

"Служба безпеки України спільно з Головною військовою прокуратурою запобігли вбивству міністра внутрішніх справ і низці інших замовних убивств у Києві та Харкові. В результаті спецоперації правоохоронці викрили злочинну групу, яка готувала вбивства високопоставлених чиновників міліції, народного депутата, волонтерів та бізнесменів. У Харкові сьогодні затримано одного з організаторів групи - керівника батальйону "Слобожанщина", - повідомляла прес-центру СБУ. Командиром спеціального батальйону патрульної служби міліції "Слобожанщина" є А.Янголенко.

Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення "Слобожанщина" було створено в Харкові у квітні 2014 року. У червні батальйон відправили до зони АТО, де ніс службу біля адмінмеж Донецької та Луганської областей. З січня 2015 р. також брав участь в охороні об'єктів і патрулюванні Харкова.

Пізніше командир "Східного корпусу" Олег Ширяєв заявив кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна", що А.Янголенко також готував замах на нього, народного депутата Андрія Білецького та радника міністра внутрішніх справ, співзасновника благодійного фонду "Мир і порядок", бізнесмена Всеволода Кожемяки.

13 вересня міськсуд Краматорська Донецької області визначив запобіжний захід стосовно А.Янголенка у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави. Під час розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу начальник слідчого відділу Військової прокуратури сил антитерористичної операції говорив лише про те, що А.Янголенко готував замах на О.Ширяєва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗСУ: на Харківському напрямку противник активних дій не проводив

Генштаб ЗСУ: За добу відбулося 110 бойових зіткнень, втрати ворога сягнули близько 1210 осіб, знищено морський тральщик "Ковровець"

Обмеження електроенергії 19 травня поки що не плануються - Міненерго

У Черкаській області вночі збито два ударні безпілотники, без постраждалих і руйнувань - ОВА

Окупанти обстріляли село на Харківщині, двоє мирних жителів загинули, п'ятеро поранені

Армія РФ прагне захопити Вовчанськ для створення плацдарму з підготовки другого етапу наступу в Харківській області - ISW

Сили ППО за ніч знищили 24 дрони-камікадзе в південних регіонах, 20 із них - в Одеській області

За добу на Харківщині одна загибла та 11 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів - Синєгубов

Російська армія найближчим часом має намір тиснути по всій лінії фронту - ISW

У Середземному морі на бойовому чергуванні чотири кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА