15:22 22.09.2015

Терміни запуску віртуального реверсу з Угорщиною можуть зірватися через тяганину з ухваленням необхідного закону

1 хв читати
Терміни запуску віртуального реверсу з Угорщиною можуть зірватися через тяганину з ухваленням необхідного закону

Інтерконектор з Угорщиною з 1 жовтня має перейти в новий режим роботи, що дозволяє віртуальний реверс, проте цей термін може бути зірваний через тяганину з ухваленням необхідного закону, повідомив директор НАК "Нафтогаз України" з розвитку Юрій Вітренко.

"За допомогою ЄК та наших американських колег ми героїчно підписали прямий інтерконект з Угорщиною. Згідно з цією угодою, ми мали до 1 жовтня ухвалити відповідні зміни до законодавства, що дозволяють здійснювати той же віртуальний реверс, розпочати застосовувати балансувальні рахунки... Цей законопроект має бути ухвалений до 1 жовтня, інакше з 1 жовтня ми не зможемо реалізувати угоду про інтерконект, якої домагалися півтора року... Нам потім буде соромно дивитися світу в очі", - сказав він під час дискусії "Енергетична дипломатія: нові виклики та можливості" в Києві у вівторок.

Як повідомлялося, ПАТ "Укртрансгаз" та угорський оператор FGSZ 29 травня підписали договір про об'єднання транскордонних газопроводів (договір про інтерконектор, interconnection agreement) між Україною та Угорщиною. Потужність інтерконектора у напрямку Угорщини становить 26 млрд куб. м на рік, у напрямку України - 6,1 млрд куб. м на рік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА