11:19 19.09.2015

Мінфін відкидає звинувачення Тимошенко проти урядового уповноваженого з управління держборгом у витоку інформації

2 хв читати
Мінфін відкидає звинувачення Тимошенко проти урядового уповноваженого з управління держборгом у витоку інформації

Міністерство фінансів України категорично спростовує безпідставні звинувачення лідерки партії "Батьківщина", екс-прем'єра Юлії Тимошенко на адресу урядового уповноваженого з питань управління державним боргом Віталія Лісовенка в причетності до витоку інформації про держборг країни.

"Переговори зі Спеціальним комітетом кредиторів було проведено відповідно до міжнародних стандартів прозорості та під наглядом Міжнародного валютного фонду. Учасники ринку чи будь-хто з міжнародних регуляторів, задіяних у переговорах, не помітили жодних аномалій чи викривлень на ринку під час переговорів, які були б можливі у разі купівлі-продажу облігацій на підставі інсайдерської інформації, в чому полягає суть звинувачень Тимошенко", - йдеться в коментарі Мінфіну, оприлюдненому на сайті відомства в суботу.

Крім того, нагадує Мінфін, важливість досягнутої угоди була визнана конституційною більшістю Верховної Ради 17 вересня під час ухвалення відповідних трьох законопроектів про реструктуризацію, за кожен з яких проголосували понад 300 народних депутатів, зокрема Ю.Тимошенко, яка проголосувала на підтримку цих проектів законів, як і представники її фракції.

У свою чергу в прес-службі Альфа-Банку (Україна) повідомили, що ні він, ні Альфа-Банк (Росія), не купували єврооблігацій України та вважають заяви Ю.Тимошенко спекулятивними.

"Як випливає з офіційної звітності, яка щодня подається в Національний банк України, Альфа-Банк (Україна) не здійснював таких чи подібних операцій із суверенними єврооблігаціями України ні в 2015 році, ні раніше, оскільки українським банкам прямо забороняється інвестувати в кошти такий інструмент. У свою чергу російський Альфа-Банк також не здійснював ніяких подібних операцій. Більше того, Альфа-Банк (Україна) у своїй роботі неухильно керується принципами верховенства права і закону України, дотримується всіх вимог законодавства, а також норм корпоративного кодексу етики, який забороняє використання інсайдерської інформації з метою збагачення", - повідомляється в прес-релізі фінустанови.

За даними прес-служби, Альфа-Банк (Україна) нині розглядає питання звернення до суду для захисту своїх законних прав.

Як повідомлялося, Ю.Тимошенко 18 вересня в ефірі програми "Шустер Live" заявила, що російський Альфа-Банк використав інсайдерську інформацію для купівлі-продажу держборгу України, заробивши на цьому $320 млн. При цьому вона стверджує, що Альфа-Банк зміг заробити гроші, які мав списати уряд, завдяки просочуванню інформації від довірених осіб в уряді: "Тому що урядовий уповноважений з управління держборгом Віталій Лісовенко до 2014 року працював на керівних посадах в Альфа-Банку".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

KSE Institute за $3 млн Світового банку навчить 6 тис. людей роботі з МФО

У Нікопольському районі вже 6 постраждалих від обстрілів, зокрема дитина - обладміністрація

Окупанти завдали удару по Криворізькому району, постраждав місцевий житель

Лубінець передав МФЧХ документи, що свідчать про низку порушень у діяльності російського Червоного Хреста

Окупанти завдали удару по Херсону, повністю зруйновано кілька приватних будинків - обладміністрація

Данія виділяє Україні новий пакет допомоги в розмірі EUR33,5 млн

Кулеба обговорив із главою МЗС Антигуа і Барбуди шляхи подальшого розвитку двостороннього співробітництва між країнами

У Києві відбулася координаційна зустріч між посольством Італії, офісом AICS та італійськими гуманітарними організаціями

Українська авіація завдала за добу ударів по 5 місцях скупчення окупантів і їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 1 ракетного й 40 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА