15:09 26.08.2015

Банки видали кредити на 357 млн грн за держпрограмою енергозбереження – голова Держенергоефективності

2 хв читати
Банки видали кредити на 357 млн грн за держпрограмою енергозбереження – голова Держенергоефективності

Банки-учасники державної програми часткової компенсації вартості кредитів на термомодернізацію і заходи з підвищення енергоефективності в житловому секторі України з початку її реалізації в минулому році до 25 серпня 2015 року надали 21,052 тис. кредитів на загальну суму 357 млн грн.

Як повідомило Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження (Держенергоефективності) в середу, в період 3-25 серпня банки видали кредити на 106,9 млн. грн.

Як повідомлялося з посиланням на С. Савчука, до 17 серпня 2015 року банки-учасники зазначеної держпрограми надали 18,823 тис. кредитів на загальну суму 321,3 млн грн.

За даними Держенергоефективності, до середини серпня 2015 року учасниками держпрограми з боку банківських установ виступають, зокрема, державні Ощадбанк, Укрексімбанк і Укргазбанк.

Раніше у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) повідомили, що уряд у рамках реалізації Держпрограми часткової компенсації вартості кредитів на термомодернізацію і заходи з підвищення енергоефективності в житловому секторі збільшив розмір такої компенсації громадянам, яким призначено субсидію на оплату житлово-комунальних послуг, до 70%, 20%, 30% та 40% раніше.

За даними Мінрегіону, відповідну урядову постанову, розроблену міністерством спільно з Держенергоефективності, ухвалив Кабінет Міністрів на засіданні 12 серпня.

Крім того, ця урядова постанова також передбачає підвищення граничних сум відшкодування позичальникам частини вартості кредитів на придбання енергоефективного обладнання, зокрема, опалювальних котлів на альтернативних видах палива, а також матеріалів для термомодернізації будинків до 12 тис. грн і 14 тис. грн відповідно з 5 тис. грн і 10 тис. грн раніше, уточнювали в Мінрегіоні.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА