10:34 07.08.2015

Ситуація на Донбасі в четвер загострилася: бойовики весь вечір без перерви обстрілювали позиції сил АТО

2 хв читати
Ситуація на Донбасі в четвер загострилася: бойовики весь вечір без перерви обстрілювали позиції сил АТО

Протягом четверга члени незаконних збройних формувань на Донбасі 106 разів обстріляли позиції українських військових, більшість обстрілів зафіксовано поблизу Донецька, повідомляє прес-центр АТО в п'ятницю вранці.

"Протягом учорашньої ночі ситуація в зоні АТО суттєво загострилася. Російсько-терористичні війська з 18-ї години і до півночі, практично без перерви, обстрілювали українські позиції в населених пунктах поблизу Донецька", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сторінці прес-центру у Facebook.

Близько 20-ї години бойовики двічі вели вогонь по Авдїївці зі 122-міліметрової артилерії. А з 10-ї вечора бандформування чотири рази били з танків по позиціях сил АТО в Опитному і тричі знову ж таки в Авдіївці.

З 18-ї і до півночі НЗФ сім разів обстріляли українські опорні пункти в селищі Піски зі 120-міліметрових мінометів, а близько 23-ї годин по цьому самому населеному пункту вівся вогонь з артилерії калібру 122 міліметри.

"З 19:25 і майже до 21-ї в районі селища Красногорівка сталося бойове зіткнення наших військ із противником. Група бойовиків, близько 20 осіб, за підтримки 120-міліметрових мінометів і стрілецької зброї намагалася пройти наш опорний пункт. В результаті бою окупанти відступили", - зазначено в повідомленні.

На артемівському напрямку вночі під вогонь 120-міліметрових мінометів потрапили позиції сил АТО в Санжарівці та Золотому. А з 22:05 до 22:25, ігноруючи Мінські домовленості, бойовики вели вогонь із реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град" по Троїцькому.

Відносне затишшя було поблизу Маріуполя. За ніч бандформування двічі обстріляли зі стрілецької зброї Чермалик, провокуючи українських військових.

Загалом, протягом вчорашньої доби незаконні збройні формування 106 разів порушили режим припинення вогню. Із них 78 випадків застосування ворогом зброї зафіксовано поблизу Донецька.

"Після півночі, 7 серпня, бандити продовжили вогневу активність у Донецькій області", - наголошують у прес-центрі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА