15:11 18.07.2015

100 військових "Хаммерів" зі США прибули до Одеси – посол

2 хв читати
100 військових "Хаммерів" зі США прибули до Одеси – посол

Партія зі 100 військових автомобілів HMMWV прибула в суботу вранці зі США до Одеси, повідомив посол США в Україні Джеффрі Пайетт.

"Ще 100 humvees (джипів) для України доставлені в Одесу вранці", - написав дипломат у мікроблозі в "Твіттері", зазначивши, що таким чином виконуються досягнуті в березні домовленості.

Дж.Пайетт виклав у мікроблозі фотографії цих машин.

Як повідомлялося, наприкінці червня міністри оборони України і США Степан Полторак і Ештон Картер обговорили майбутні поставки в середині липня додаткових 100 HMMWV.

На початку березня США озвучили готовність надати Україні 2015 року додаткову нелетальну військову допомогу на суму $75 млн: контрбатарейні та контрмінометні радари, прилади нічного бачення, БПЛА, засоби зв'язку, засоби першої медичної допомоги. Крім того, американська сторона поставить українській армії 230 од. спецавтотехніки.

Перші 30 американських броньовані Humvee (HMMWV, так звані військові "Хаммери" - ІФ) передані українській стороні у березні.

У квітні прес-служба державного концерну "Укроборонпром" повідомила, що британські бронеавтомобілі Saxon і американські Hmmwv буде дооснащено танковим озброєнням.

Підготовлені київським заводом "Маяк", що входить до складу "Укроборонпрома", варіанти доозброєння імпортної спецавтотехніки передбачають, зокрема, оснащення автомобілів Saxon трьома танковими кулеметами: двома КТ-7,62 на турельних установках і універсальним зенітним великокаліберним ДШКМ калібру 12,7 мм. Також універсальним ДШКМ калібру 12,7 мм буде дооснащено Hmmwv

"Укроборонпром" за замовленням Міноборони наприкінці 2014 року закупив за імпортом 75 бронеавтомобілів Saxon. Загальна сума операції, за даними держконцерну, становить $3,8 млн. Перші 20 машин прибули в Україну на початку лютого 2015 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА