10:31 17.07.2015

Пивоварський: Україна має шанс потрапити в плани американських авіакомпаній у 2016 р.

2 хв читати
Пивоварський: Україна має шанс потрапити в плани американських авіакомпаній у 2016 р.

Україна в 2016 році може зацікавити американські авіакомпанії щодо виконання рейсів до країни, вважає міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський.

"Багато людей у мене запитали, що означає підписання договору про "відкрите небо" з США. Якщо коротко, то цей договір означає майже повну лібералізацію "неба" для українських та американських компаній, підвищення конкуренції (більш широкий вибір для пасажирів - ІФ) і створення нових можливостей щодо так званого званого код-шерінгу", - написав він на свій сторінці в мережі Facebook.

Міністр зазначив, що "завтра від цього не з'являться нові рейси до/з США, але є шанс для України потрапити в плани американських авіакомпаній на наступний рік".

А. Пивоварський додав, що необхідно також опрацювати з американськими авіакомпаніями питання створення регулярних рейсів та/або код-шерінгу.

"Є домовленість з американським Міністерством транспорту про те, що вони допоможуть", - сказав міністр.

Як повідомлялося, заступник державного секретаря США з економічних питань Кетрін Новеллі (Catherine A. Novelli) і міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський 14 липня підписали угоду про лібералізацію ринку повітряних перевезень між двома країнами (про "Відкрите небо" - Open Skies).

Угода зміцнює двосторонні економічні відносини і спрощує громадянське авіасполучення між США і Україною, це приклад міцних дружніх і партнерських зв’язків співробітництва між країнами, наголошувалося в повідомленні посольства США в Україні.

Угода про "Відкрите небо" сприятиме збільшенню кількості поїздок і торгівлі, підвищенню продуктивності праці і стимулюванню появі високоякісних робочих місць та економічному зростанню. Воно передбачає усунення втручання держави в комерційні рішення про маршрути авіакомпаній, ціноутворення та "надає можливість операторам надавати більш доступне, зручне та ефективне обслуговування споживачів у польотах".

США раніше підписали угоди Open Skies з більш ніж 115 партнерами в усьому світі.

Розпорядження про підписання угоди було схвалено урядом 8 липня та оприлюднено 10 липня. Кабінет Міністрів уповноважив А. Пивоварського на підписання угоди, дозволивши "вносити в текст у разі потреби зміни редакційного характеру".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА