16:19 16.07.2015

Начальник ГСУ СБУ вважає, що говорити про теракт як основну версію конфлікту в Мукачевому недоцільно

2 хв читати
Начальник ГСУ СБУ вважає, що говорити про теракт як основну версію конфлікту в Мукачевому недоцільно

Основними версіями конфлікту в Мукачевому (Закарпатська обл.) є контрабанда і причетність місцевих правоохоронців до кримінальних правопорушень у рамках цих подій, вважає начальник Головного слідчого управління Служби безпеки України Григорій Остафійчук.

"Я скажу вам так: на мій погляд (а я не керівник слідчої групи), потрібно розглядати кілька версій конфлікту. Перша - це конфлікт, пов'язаний з незаконним переміщенням товарів через митну територію України через західний кордон. Я вбачаю в цьому, насамперед, певний конфлікт, тому що ці люди з одного боку кришували цей процес, з іншого - мені здається, у людей були якісь інші бажання, вони вірили в те, що це можна виправити (побороти контрабанду - ІФ) іншим шляхом, але шлях вони вибрали не зовсім законний, як мені здається. Це одна з версій", - сказав він на брифінгу в четвер в Києві.

За словами Г. Остафійчука, друга версія, яку він перевірив би, - "це причетність правоохоронців до цих усіх подій, зокрема - місцевих", з подальшою оцінкою.

"Що стосується версії терористичного акту, то я вважаю, що на момент відкриття провадження і внесення до реєстру ознаки цього злочину були, але на сьогодні мотиви, які є безумовною ознакою цього злочину, відсутні. Тому говорити про теракт, я вважаю, необґрунтовано і недоцільно", - сказав начальник ГСУ СБУ і наголосив, що це його особиста думка як керівника ГСУ СБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА