12:24 16.07.2015

У Нідерландах підсумком кримінального розслідування загибелі малайзійського "Боїнга" може бути обвинувачення у військових злочинах

1 хв читати
У Нідерландах підсумком кримінального розслідування загибелі малайзійського "Боїнга" може бути обвинувачення у військових злочинах

За підсумками кримінального розслідування причин катастрофи малайзійського "Боїнга" на сході України можуть бути висунуті обвинувачення у вбивстві і військових злочинах, повідомив прес-секретар Генпрокуратури Нідерландів Вім де Брюн.

"Ми не очікували, що ми так далеко просунемося (в розслідуванні - ІФ)", - сказав В. де Брюн в інтерв'ю британській газеті "Дейлі телеграф", опублікованому в четвер.

"Будуть звинувачення у вбивстві і, можливо, в скоєнні військових злочинів", - сказав представник Генпрокуратури, яка проводить кримінальне розслідування авіакатастрофи паралельно з технічним міжнародним розслідуванням причин аварії лайнера під керівництвом Ради безпеки Нідерландів.

Як зазначає видання, у кримінальному розслідуванні беруть участь слідчі з Голландії, Австралії, Бельгії, Малайзії та України.

Остаточну доповідь Ради безпеки Нідерландів заплановано опублікувати у першій половині жовтня 2015 року, а кримінальне розслідування, як очікується, буде вестися до кінця року.

В. де Брюн сказав, що підсумки кримінального розслідування для суду міститимуть детальний звіт про те, що сталося".

Авіакатастрофа малайзійського "Боїнга" в небі над східною частиною України відбулася 17 липня минулого року. Рейс MH17 Амстердам - Куала-Лумпур зазнав катастрофи в Донецькій області України. На борту лайнера перебували 298 осіб, всі вони загинули.

Наприкінці травня міжнародні експерти завершили пошукову місію на місці аварії літака. Зібрані уламки лайнера, останки пасажирів та їхні особисті речі були відправлені в Нідерланди.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА