12:28 20.06.2015

Ситуацію з перетином лінії розмежування у Волновасі буде нормалізовано до кінця дня суботи - Жебрівський

2 хв читати
Ситуацію з перетином лінії розмежування у Волновасі буде нормалізовано до кінця дня суботи - Жебрівський

Голова Донецької обласної державної адміністрації Павло Жебрівський заявляє, що до кінця дня в суботу ситуація на контрольно-пропускному пункті у Волновасі буде нормалізована.

"У зв'язку з уведенням нового порядку проходження 19 червня на контрольно-пропускному пункті у Волновасі накопичилася велика кількість людей і транспорту для перетину кордону. Довелося в ручному режимі вирішувати це питання. До кінця дня ситуація буде нормалізована" - цитує П.Жебрівського прес-служба обладміністрації в суботу.

Глава області повідомив, що підготував список пропозицій з урегулювання та поліпшення режиму пропуску. В понеділок ці пропозиції будуть спрямовані в Антитерористичний центр.

Раніше в СБУ заявили, що новий порядок перетину лінії зіткнення сторін на Донбасі, що набув чинності з 17 червня, введений для виключення корупційної складової в оформленні пропусків.

Як повідомлялося, згідно з оновленим тимчасовим порядком контролю за переміщенням через лінію зіткнення в Донецькій і Луганській областях, перевезення з/на неконтрольовані території усіх товарів, окрім гуманітарної допомоги, дозволяється тільки залізничним транспортом.

Крім того, заборонено перевезення через лінію зіткнення алкогольних і тютюнових виробів, палива (бензину і газу), а перевезення продуктів харчування і медикаментів можливі тільки у вигляді гуманітарної допомоги.

Оновлені правила також вводять заборону на перетин лінії зіткнення громадським пасажирським транспортом, за винятком нерегулярних перевезень для окремих організованих груп людей (біженців, дітей для оздоровлення і відпочинку та ін.) з відповідним дозволом.

Водночас спрощені правила перетину лінії зіткнення для фізичних осіб. Так, особа, яку змусили або яка самостійно залишила своє місце проживання, щоб уникнути негативних наслідків збройного конфлікту, тимчасової окупації, масових проявів насильства, масових порушень прав людини і надзвичайних ситуацій природного або техногенного характеру, у разі відсутності підстав і визначених тимчасовим порядком документів перетинає лінію зіткнення за рішенням керівника координаційного центру без отримання дозволу. У разі загрози життя і здоров'ю людини для перетину лінії зіткнення дозвіл не потрібен.

В оновленому порядку також визначені умови перетину лінії зіткнення особами, які народилися в 1998 році й пізніше та не змогли отримати паспорт громадянина України. Вони перетинають лінію зіткнення за умови пред'явлення копії або оригіналу свідоцтва про народження або іншого документа, що підтверджує особу і дозволяє ідентифікувати таку людину, яка їде з особою, що її супроводжує.

Визначені умови перетину лінії зіткнення дітьми, що народилися на неконтрольованій території після початку проведення АТО і, відповідно, що не мають свідоцтва про народження. Згідно з порядком, необхідно пред'явити документ (паспорт) особам, у супроводі яких дитина залишає неконтрольовану територію, і дозвіл (перепустку).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

За добу на фронті відбулося 97 бойових зіткнень, ЗСУ відбили 28 атак на авдіївському напрямку - Генштаб

На Харківщині знищено ворожий розвідувальний БПЛА - ОК "Схід"

В акваторії Чорного й Азовського морів нині перебувають 5 багатоцільових російських винищувачів - літаків Су-34 і Су-35

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА