14:27 18.06.2015

UM Air Мінінфраструктури просить перевірити законність польотів МАУ до Аммана

2 хв читати
UM Air Мінінфраструктури просить перевірити законність польотів МАУ до Аммана

Авіакомпанія UM Air звернулася до Міністерства інфраструктури України з проханням перевірити законність польотів авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ, Київ) до Аммана (Йорданія).

Про це журналістам у Львові в четвер повідомив голова UM Air Родріг Мерхеж.

За його словами, компанія вважає такі польоти незаконними, оскільки МАУ не має призначення на них.

Р. Мерхеж зазначив, що призначення на маршрут Київ-Амман, що раніше мала авіакомпанія МАУ - недійсне.

Він пояснив це тим, що за законом того часу, коли було видано призначення, якщо компанія 18 місяців не виконувала за ним польоти, таке призначення анулюється, що за даними Р. Мерхежа і сталося з призначенням МАУ.

Голова UM Air додав, що аналогічне звернення компанія підготувала і на розгляд прокуратури.

Як повідомлялося, авіасполучення між столицями України та Йорданії здійснюють авіакомпанії UM Air і Royal Jordanian.

Голова авіакомпанії UM Air Родріг Мерхеж 9 червня звернувся до комісії Державіаслужби з видачі призначень на експлуатацію повітряних ліній з проханням перенести розгляд заявки МАУ на маршрут Київ-Амман, оскільки його авіакомпанія також виконує відповідні рейси і, згідно з нормативними документами, необхідно офіційно поінформувати інших авіаперевізників, що виконують рейси на зазначеному маршруті. Комісія проголосувала за перенесення розгляду заявки.

Однак, як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" голова Державіаслужби Денис Антонюк, МАУ кілька років тому отримала безстрокове призначення на лінію Київ-Амман, тому має право виконувати рейси за цим маршрутом, зокрема, 16 червня.

Він додав, що нова заявка від МАУ стосувалася лише переоформлення призначення.

Як раніше повідомляла МАУ, ціна квитка економічного класу в обидва боки з урахуванням всіх зборів і податків на зазначеному маршруті становить: з Києва – від 15,345 тис. (за умови придбання квитка до 16 липня 2015 року), з Аммана – від 367 йорданських динарів (на подорож з 16 вересня 2015 року).

МАУ заснована в 1992 році. Є найбільшою українською авіакомпанією. Базовий аеропорт - ДМА "Бориспіль" (Київ). Флот МАУ складається з 31 літака, 27 середньомагістральних і чотирьох далекомагістральних.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА