13:08 18.06.2015

Наливайченко заявляє, що звинувачення в його причетності до схем "Росукренерго" і Фірташа він спростував ще в 2009 році

2 хв читати
Наливайченко заявляє, що звинувачення в його причетності до схем "Росукренерго" і Фірташа він спростував ще в 2009 році

Відправлений парламентом України у відставку з посади глави СБУ Валентин Наливайченко заявляє, що звинувачення на його адресу про нібито причетність до махінацій і протиправних схем компанії "Росукренерго" були спростовані з трибуни парламенту ще в 2009 році.

"Для мене принципова позиція, і я хотів би звернутися і підтвердити це особисто, особливо базовій фракції коаліції, що всі звинувачення, які прозвучали щодо причетності до якихось схем "Росукренерго" Фірташа (український бізнесмен, співвласник "РУЕ" – ІФ), документально давно спростовані мною, зокрема з трибуни парламенту 17 березня 2009 р. І все це в стенограмах Верховної Ради є. Підніміть, будь ласка, де 11 млрд куб. м газу...", - йдеться в заяві В. Наливайченка, оприлюдненій прес-службою партії "УДАР" у четвер.

Як повідомлялося, 7 червня глава МВС України Арсен Аваков заявив, що міністерство відкрило кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем колишнім керівництвом НАК "Нафтогаз Україна", які підозрюються в злочинній змові з керівниками і власниками "Росукренерго" і Group DF у 2010 році, коли Стокгольмський арбітраж зобов'язав НАК повернути Росукренерго 12,1 млрд куб. м газу.

"За фактом зловживання службовим становищем співробітниками НАК "Нафтогаз України" ми підозрюємо змову посадових осіб минулого керівництва НАКу з керівниками і власниками "Росукренерго" і Group DF, Centragas Holding AG, що володіють 50% акцій "Росукренерго", співвласником якої є російський "Газпром", - повідомив тоді А. Аваков у Facebook.

Міністр пояснив суть претензій до МВС зазначених компаній."Наприкінці 2010 року Стокгольмський арбітражний трибунал ухвалив рішення в судовому розгляді між "Росукренерго" і НАК "Нафтогаз України" у справі про експропріацію 11 млрд куб. м газу. "Нафтогаз" був зобов'язаний повернути РУЕ 12,1 млрд куб. м газу в підземних газових сховищах України, з урахуванням 1,1 млрд. куб. неустойки".

А. Аваков зазначив, що це рішення Стокгольмського суду стало можливим лише тоді, "коли керівництво НАК "Нафтогаз", ймовірно, за вказівкою вищого керівництва країни, ймовірно увійшло в змову з Фірташем (український бізнесмен, акціонер РУЕ Дмитро Фірташ – ІФ) і Ко. Тоді посадові особи НАК різко і несподівано змінили позицію у суді – і ...програли. Ціна питання? .. Десятки мільярдів".

Міністр поінформував, що Слідче управління МВС отримало нові свідчення щодо цієї злочинної змови. "Порушили провадження. Передали для процесуального керівництва в Генпрокуратуру. Спільно з Генпрокуратурою визначаємо порядок розслідування з цієї найважливішої для країни справи", - написав міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄС згорнув військову навчальну місію в Малі

Верховний лідер Ірану про аварію президентського гелікоптера: жодних заворушень у країні не буде

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА