13:55 12.06.2015

Затримано чотирьох працівників МВС, які за наказом екс-глави МВС Захарченка організували вивезення зі складів АКСУ для бандформувань під час Майдану - Аваков

2 хв читати
Затримано чотирьох працівників МВС, які за наказом екс-глави МВС Захарченка організували вивезення зі складів АКСУ для бандформувань під час Майдану - Аваков

Правоохоронці провели спецоперацію щодо затримання чотирьох працівників Міністерства внутрішніх справ, які під час Майдану 2013-2014 рр. за наказом тодішнього глави МВС Олександра Захарченка вивезли зі складів міністерства понад 400 автоматів Калашникова та передали їх незаконним бандформуванням, повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Учора та сьогодні в рамках спільної операції Генеральної прокуратури та карного розшуку МВС було заарештовано чотирьох працівників Міністерства внутрішніх справ, зокрема одного екс-співробітника, майора спецпідрозділу, який безпосередньо вивозив автомати зі складу МВС і передавав незаконним бандитським формуванням", - сказав він під час засідання Кабміну в Києві в п'ятницю.

За словами міністра, під час подій на Майдані зі складів МВС зникло 408 автоматів Калашникова складних укорочених (АКСУ) калібром 5,45 мм, і протягом цього року правоохоронці здійснювали розслідування, "зокрема, опрацьовували епізоди щодо арешту "тітушок", які били і вбивали людей у Маріїнському парку (Київ - ІФ), вилучили три такі автомати".

Глава МВС уточнив, що в п'ятницю було затримано ще трьох нинішніх працівників цих складів, яких повністю викрито в тому, що брали участь у цій злочинній схемі.

"Загалом Генеральна прокуратура порушує тут провадження щодо злочинної групи, яку очолює екс-міністр внутрішніх справ О.Захарченко, що віддав злочинний наказ видати зброю зі складів МВС незаконним бандформуванням", - повідомив А.Аваков.

Глава МВС назвав колишнього заступника міністра Павла Зінова та деяких інших міліціонерів, які виконували цей наказ. За його словами, четверо з них уже перебувають у розшуку за іншими епізодами. Він зазначив, що і четверо затриманих 12 червня були безпосередніми виконавцями цього наказу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський вручив нагороди воїнам-піхотинцям

Унаслідок обстрілу дронами-камікадзе в Нікополі пошкоджена лінія електропередач, люди не постраждали - Дніпропетровська ОВА

Україна вже отримала партію ракет для ЗРК Patriot - Міноборони Іспанії

МЗС Франції спростувало інформацію про те, що в Україну було відправлено французькі війська

Польща продовжить абонплату за надані термінали Starlink - віцепрем'єр Федоров

Парламент Естонії запропонував Естонській православній церкві порвати з Московським патріархатом

Пожежа на "Хімрезерві" не призвела до погіршення якості повітря - голова Кіровоградської ОВА

Зеленський: Президент Литви підтвердив свою участь у Саміті миру у Швейцарії та висловив готовність активно сприяти участі інших країн

Суд засудив ухилянта до трьох років позбавлення волі - прокуратура

МСЕК встановлюватиме ступінь втрати працездатності та інвалідності військовослужбовців на підставі рішення ВЛК - МОЗ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА