12:28 07.04.2015

Президент підписав закон про громадське телерадіомовлення

2 хв читати
Президент підписав закон про громадське телерадіомовлення

Президент України Петро Порошенко у вівторок підписав закон про громадське телерадіомовлення.

Свій підпис під нормативним актом глава держави поставив на презентації національного громадського мовлення в Мистецькому арсеналі в Києві. "Друзі, громадському телебаченню бути!" - сказав президент перед підписанням.

Як повідомлялося, 19 березня Верховна Рада ухвалила закон, що уточнює механізм створення громадського телебачення і радіомовлення.

Закон уточнює положення законодавства в частини визначення механізму створення Національної громадської телерадіокомпанії України, її організаційно-правові форми, джерела фінансування, умови оплати праці співробітників.

Документ передбачає, що громадське телебачення і радіомовлення України створюється у формі публічного акціонерного товариства "Національна громадська телерадіокомпанія України" (НГТУ), 100% акцій якого належить державі.

НГТУ створюється на базі Національної телекомпанії України, а також Національної радіокомпанії України, Державної ТРК "Культура", обласних державних телерадіокомпаній, Державної телерадіомовної компанії "Крим", державних організацій Київської державної регіональної ТРК, Севастопольської регіональної державної ТРК, Новгород-Сіверської регіональної державної ТРК "Сіверська", Криворізької регіональної державної телерадіокомпанії "Криворіжжя", Української студії телевізійних фільмів "Укртелефільм", які реорганізуються шляхом приєднання до Національної телекомпанії України.

Створення НГТУ здійснюється за рішенням Кабінету Міністрів України.

"НГТУ є об'єктом загальнодержавного значення. Відчуження, передача (окрім короткострокової оренди), приватизація нерухомого майна, об'єктів незавершеного будівництва, земельних ділянок, на яких вони розташовані, а також акцій, що належать державі в статутному капіталі НГТУ, забороняється", - сказано в ухваленому законі.

Закон визначає положення, які мають бути відображені в статуті громадської телерадіокомпанії.

Крім того, закон визначає, що наглядова рада НГТУ обирає на конкурсній основі на 4 роки главу правління НГТУ, і за його поданням - членів правління, а також укладає з ними угоди.

Ухвалений закон передбачає, що до наглядової ради входять восьмеро представників, яких вибирають депутатські фракції та групи Верховної Ради поточного скликання, і дев’ятеро членів, обраних громадськими об'єднаннями і асоціаціями.

Ухвалені зміни до законодавства дають змогу фінансувати НГТУ за рахунок абонентської плати.

Закон також передбачає: "НГТУ мовить не менш ніж на двох загальнонаціональних каналах мовлення багатоканальної ефірної телемережі (суспільно-політичної і культурно-освітньої), на регіональних каналах мовлення багатоканальної ефірної телемережі і не менш ніж на трьох загальнонаціональних ефірних радіоканалах (суспільно-політичному, культурно-освітньому, молодіжному)".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу зафіксовано 96 бойових зіткнень

Зеленський подякував Норвегії за рішення збільшити підтримку України на $600 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА