09:55 16.02.2015

Яценюк: Україна практично позбавилася від російської енергозалежності

2 хв читати
Яценюк: Україна практично позбавилася від російської енергозалежності

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк виступає за мінімальне використання російського газу.

"Ми довели, що здатні позбутися від російської газової залежності", - сказав глава уряду в інтерв'ю програмі "ТСН. Тиждень" на каналі "1+1" у неділю, передає прес-служба Кабміну. При цьому він нагадав, що у 2013 році Україна купувала в Росії 95% газу, а в 2014-му 67% газу придбала в Європейському Союзі і лише 33% - у Росії.

"Ми практично пройшли зиму. Мало хто сподівався, що ми її пройдемо. Я казав, що тепло не буде, але не замерзнемо - і тепло було, і не замерзли. Але нам треба далі думати про реальну енергонезалежність і енергоефективність країни. І за рахунок збільшення власного видобутку газу і нафти ми зможемо також суттєво підвищити свою енергоефективність", - заявив А.Яценюк.

Глава уряду наголосив, що необхідно поступово, протягом двох років, "дійти до реальної ціни природного газу". "Звичайно, це, з одного боку, потягне за собою підвищення цін і тарифів. З іншого боку - це буде супроводжуватися програмами енергозбереження і енергоефективності", – зазначив він.

Прем'єр-міністр нагадав, що уряд забезпечував компенсацію 20% вартості тим, хто замінював газові котли на енергозбережні, через програму "Ощадбанку".

Крім того, А.Яценюк повідомив, що уряд оголосить нові підходи в нарахуванні субсидій і пільг для громадян. Кожен громадянин отримає поштою заяву і декларацію, і після заповнення цих паперів їх необхідно буде відправити в соціальну службу.

Для фінансування субсидій уряд виділяє з бюджету 12,5 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА