17:31 18.01.2015

Порошенко: вибухи біля офісів волонтерів в містах України і напад на редакцію "Шарлі Ебдо" у Франції є спробами залякування, але вони не увінчаються успіхом

2 хв читати
Порошенко: вибухи біля офісів волонтерів в містах України і напад на редакцію "Шарлі Ебдо" у Франції є спробами залякування, але вони не увінчаються успіхом

Президент України Петро Порошенко вважає, що вбивство терористами мирних громадян і теракти, такі як вибухи під офісами волонтерських організацій в українських містах або напад на редакцію журналу "Шарлі Ебдо" в Парижі спрямовані на залякування людей, але зазначає, що терористи не доб'ються бажаного.

"Терористичні атаки проти наших волонтерських офісів, які допомагають нашим Збройним силам, атаки, які відбулися в Одесі, Харкові, Києві, інших містах - яку мету вони переслідують? Налякати нас", - сказав П.Порошенко, виступаючи на майдані Незалежності після траурного молебню за загиблими від терору в неділю.

Глава Української держави висловив переконання, що подібну мету переслідували і терористи в Парижі, коли напали на офіс видання "Шарлі Ебдо" і вчинили бійню.

П.Порошенко нагадав, що був разом зі світовими лідерами на акції у французькій столиці, де було два основних гасла. "Перший – це "Je suis Charlie" ("Я - Шарлі" - ІФ), я стою поруч із цими жертвами, на яких напали терористи. Сьогодні весь наш величезний Майдан заповнений патріотами України, які тримають в руках плакати з написом "Я Волноваха Je suis Volnovakha", - сказав глава держави.

За словами президента України, другим гаслом було гасло "Я не боюся". "І нас не залякати, бо з нами правда, весь світ і Господь бог, і з нами буде перемога", - заявив П.Порошенко.

Як повідомлялося, 7 січня ісламісти влаштували бійню в центрі Парижа в будівлі редакції сатиричного тижневика "Шарлі Ебдо", що публікував, зокрема, карикатури на пророка Мухаммеда. Внаслідок теракту загинули 12 людей, вісім із них - журналісти. Ще 11 людей дістали поранень. Терористів, що вчинили напад, братів Куаші, було вбито 9 січня. У багатьох містах Франції пройшли масові акції під гаслом "Я - Шарлі", а в Парижі відбувся марш за участю лідерів десятків країн світу, в якому Україну представляв П.Порошенко.

13 січня вдень під обстріл бойовиків біля с.Бугас під Волновахою потрапила маршрутка. Загинули 12 людей (за іншими даними - 13), 16 поранені. Розслідування злочину перебуває на контролі Донецької обласної прокуратури, кваліфікується за ч. 3 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. 15 січня в Україні був день жалоби за загиблими.

Пізніше Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні повідомила, що за їх оцінкою ракети, які обстріляли блокпост, прилетіли з півночі або північного сходу. Цей напрямок польоту снаряда вказує на окуповану бойовиками територію Донецької області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

Волонтеры ОККУ помогают пострадавшим в Одессе от российской атаки "шахедами"

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА