19:41 31.10.2023

У США зросла терористична загроза, вважає глава ФБР

1 хв читати
У США зросла терористична загроза, вважає глава ФБР

Директор ФБР Кріс Рей на слуханнях у конгресі у вівторок виступив із попередженням про те, що атаки угруповання ХАМАС на Ізраїль можуть спровокувати загрози для США, аналогічні тим, які в минулому виходили від ІД.

"Ми вважаємо, що дії ХАМАС і їхніх союзників можуть надихнути когось на дії, схожі з тими, з якими ми не стикалися з часів ІД. Лише за кілька останніх тижнів низка терористичних організацій закликали до здійснення атак проти американців і Заходу", - наводить телеканал CBS слова Рея на слуханнях у сенатському комітеті з внутрішньої безпеки.

"Реальність така - протягом 2023 року терористична загроза продовжує зростати, але безперервний конфлікт на Близькому Сході вивів цю загрозу для американців у самих США на абсолютно інший рівень", - продовжив він.

При цьому Рей зазначив, що "зараз не час панікувати, а час для пильності".

"Ми пильно стежимо за останніми подіями і за намірами таких (терористичних) груп. Правоохоронці поки що не зіткнулися з будь-якими конкретними терористичними погрозами щодо американців на території США, але підтримувати пильність необхідно", - наголосив глава ФБР.

"Аналітики розвідспільноти вважають, що на конфлікт між Ізраїлем і ХАМАС можуть реагувати одинаки, особливо в єврейських і мусульманських громадах у США", - підсумовує CBS.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА