09:57 16.01.2015

На Южно-Українській АЕС сталося займання трансформатора

2 хв читати
На Южно-Українській АЕС сталося займання трансформатора

Пожежа охолоджувача виникла всередині трансформатора на Южно-Українській АЕС (Миколаївська область) пізно увечері 15 січня, її ліквідували опівночі.

"О 22.04 на пункт зв'язку 27-ої Державної пожежно-рятувальної частини від чергового персоналу ГП "Южно-Українська АЕС" надійшло повідомлення про спрацювання пожежної сигналізації на автотрансформаторі зв'язку 1АТ-330/150 кВ. Черговий караул підрозділу у складі трьох відділень виїхав на місце події. По прибутті стало відомо, що виникла пожежа охолоджувача всередині трансформатора. Черговий персонал станції відключив трансформатор від електроживлення", - повідомляє прес-служба ДУ ДСНС України в Миколаївській області.

О 23.35 пожежу було локалізовано, о 23.40 - ліквідовано займання на площі 100 кв.м.

За результатами проведеної радіаційної розвідки на промисловому майданчику АЕС і за її межами радіаційний фон не перевищує норми.

Як зазначено в повідомленні на сайті Южно-Української АЕС, подія не вплинула на роботу енергоблоків станції. "Радіаційна обстановка на АЕС не змінилася. Радіаційний фон на проммайданчику Южно-Української АЕС на рівні природних фонових значень, які були заміряні до пуску атомної станції, і становить 11,4 мкР/ч", - зазначено в повідомленні.

Крім того, викиди радіоактивних речовин у довкілля не перевищують встановлених допустимих значень.

На місці працює комісія зі встановлення причини пожежі та її наслідків.

На сайті ДУ ДСНС у Миколаївській області також розміщена інформація від генерального директора Южно-Української АЕС Володимира Лісніченка. Йдеться про те, що на момент передачі повідомлення "загиблих і постраждалих немає".

"Перший і другий енергоблоки в роботі, третій енергоблок - на плановому ремонті", - зазначено у звіті. Крім того, В. Лісніченко поінформував, що в корпусі трансформатора 1АТ-330/150 було 70 тонн мастила.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу зафіксовано 96 бойових зіткнень

Зеленський подякував Норвегії за рішення збільшити підтримку України на $600 млн

У центрах рекрутингу української армії повістки не вручатимуть - Міноборони

На Дніпропетровщині внаслідок ворожих обстрілів пошкоджені три кафе, шість приватних будинків - голова ОВА

"Ліси України" навесні 2024р. виконали план посадки лісів на 102%

ВР пропонують зрівняти у правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни - законопроєкт

Шмигаль про розблокування вантажопотоку на українсько-польському кордоні: сподіваємося, ми перегорнули цю сторінку у відносинах із Польщею

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА