10:39 26.12.2014

Бойовики й далі обстрілюють сили АТО, "козаків" масово повертають до РФ

2 хв читати
Бойовики й далі обстрілюють сили АТО, "козаків" масово повертають до РФ

Група "Інформаційний спротив" повідомляє про обстріл з боку бойовиків позицій сил АТО, однак фіксує зниження кількості таких атак.

"На тлі "мирних переговорів" російсько-терористичні війська й далі обстрілюють позиції українських військ, хоча кількість вогневих ударів різко знизилося. Паралельно противник провадить перегрупування своїх сил", - повідомив керівник групи Дмитро Тимчук на своїй сторінці Facebook у п'ятницю.

З а його даними, в напрям ку н. п. Трьохізбенка висунулася бронегрупа противника (4 танки, 6 бойових броньованих машин). Також у цьому районі противник завдавав вогневі удари по позиціях українських військ. Вогонь вівся з мінометів.

В районі Бахмутської траси зафіксовано переміщення зброї та військової техніки, батареї самохідних артилерійських установок (САУ) 2С1 "Гвоздика". Протягом доби ці САУ кілька разів змінювали позицію, однак вогонь не відкривали.

Із району н. п. Докучаєвськ противник епізодично завдає артилерійськ их удар ів у напрямку н. п. Степов ого. Вогонь відкриває артгрупа, підтримує наявну в цьому районі тактичну групу російсько-терористичних військ.

З району н. п. Горлівка російсько-терористичні війська кілька діб поспіль ведуть обстріл позицій українських військ. Вогонь ведеться з 122-міліметрових гаубиць Д-30 і відкривається з настанням темряви. Ввечері 25.12.2014 з боку н. п. Озерян і вка в розпорядження формувань противника у н. п. Горлівка прибула колона постачання (12 вантажних автомобілів) та кілька одиниць бронетехніки, зокрема 5 танків.

"Паралельно з прибуттям на Донбас підрозділів російської армії і груп російських найманців, триває скорочення чисельності т. зв. "козаків". У Алчевську й Перевальську організовано пункти відправлення російських "козаків" на територію РФ. Перевезення "козаків" здійснюється групами на автобусах. Зафіксовано велику кількість "особистих речей" в осіб, які відбувають до Росії", - зазначено в повідомленні.

У н. п. Красний Луч тривають роботи з розгортанн я "перевалочно-евакуаційного госпіталю" для російських найманців.

"Спецоперація" російсько-терористичних військ з пошуку та знешкодження "українських диверсантів" перемістилася з Горлівки в Єнакієв е Вулиці міста посилено патрулюють, на блокпостах влаштовують поголовні обшуки", - зазначає Д. Тимчук.

Він повідомив, що в Макіївці поновилися конфлікти між прибулими з РФ найманцями-кавказцями ("кадировцями") і місцевими бойовиками. Під час конфліктів зафіксовано кілька випадків застосування стрілецької зброї, є поранені з обох сторін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

Війська РФ хочуть наблизитися до Харкова в межах досяжності ствольної артилерії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА